Kanovaren en -bouwen voor alle leeftijden

Het jaarlijkse Open Kano Treffen in Ossenzijl is dé plek waar je op alle gemak van allerlei soorten kano's kunt genieten. Eén kano springt mij wel erg in het oog. Een niet al te grote solokano in frisse kleuren wit en oranje. Wat dichterbij blijkt het ook nog eens een houten kano te zijn.

Emiel op het Open Kano Treffen Ik spreek de jonge kanovaarder aan en vrij snel laat hij vol trots weten "Jah.. deze kano heb ik zelf gebouwd, samen met mn vader. De kano is net op tijd af! Mooi hè?"
"Echt wel"
Laat ik hem weten. "Ik vind het een plaatje! en helemaal hoe je vaart!" Zichtbaar trots vaart hij snel verder in zijn nieuwe kano.

's Avonds geeft Emiel samen met zijn kanovrienden Bart en Rob nog een leuk showtje voor de vele toeschouwers aan de waterkant. Chapeau! Het blijkt wel, kanovaren én -bouwen... zodra het je ècht pakt, een passie voor alle leeftijden.

Freeranger Canoe

Vanuit hun gedeelde passie voor kanovaren en het creëren van mooie objecten uit hout, bouwen vader en zoon Bart en Emiel Deseyn elk jaar vijf boten. Elke kano die zij bouwen is volledig met de hand gemaakt en is als een kind dat zij de wereld insturen.

Freeranger Canoe