Herbie Bird Kanoschool

De uitgangspunten van de oprichter, Herbert Vogel, zijn nog steeds de uitgangspunten van Herbie Bird Kanoschool. Plezier in open kanovaren vergroten door peddelend te laten zien, uit te leggen, te laten uitvoeren en aan de techniek te sleutelen. Dit alles in een prachtige natuur en in alle rust.

herbiebird kanoschool - open kano varenKanocursus solovaren 2015 - Aandacht en fun! ;-)

Kanoschool

Kanoschool Herbie Bird leidt niet alleen aankomende vaarders op, maar geeft ook training aan meer gevorderde vaarders. Bij aanvang worden uitsluitend basistechnieken geleerd, dus geen gespecialiseerde slagen zoals die worden gebruikt bij wildwatervaren of freestylen. Het uitgangspunt is dat de basis goed moet zijn, zodat de vaarder optimaal gaat genieten van de kanosport. "Doorleren" gaat eenvoudiger wanneer de basis goed. Veiligheid is een terugkerend thema in de lessen.

Leven en beleven

Het draait om de juiste techniek, dat mag duidelijk zijn, maar dit gaat altijd samen met plezier en beleving van de natuur. Kanovaren is voor ons een manier van leven en vooral ook van beleven. Daarnaast is het een manier om ergens te komen en een vorm van transport. Elke avond op een andere plek bivak maken vereist kennis van het pakken en de trim van de kano. In de cursus is dit ook een punt van aandacht.

Herbie Bird Kanoschool