FreeStyle varen met Mark Maier en Lennart Bal

De hogeschool van het vlakwater open kano varen
Technisch geavanceerd peddelen kost minder inspanning en maakt manoeuvres mogelijk die anders alleen met veel kracht of een groot aantal slagen te doen zijn. FreeStyle is de hogeschool van het vlakwater varen in de open kano.

FreeStyle solo kanovaren met Mark en Lennart FreeStyle solo kanovaren met Mark en Lennart - Foto: René Kriek

Bij FreeStyle kanovaren gaat het om een efficiënte inzet van lichaam, peddel en boot. Door de combinatie van bepaalde peddelslagen en veranderingen van de gewichtsverdeling in de boot krijg je met een minimale inspanning een maximale bootbeweging.

Deze verfijnde peddeltechniek is echter niet alleen toepasbaar op vlakwater maar hij kan ook op stromend- of wildwater erg nuttig zijn. Het leren en toepassen van FreeStyle techniek verbetert je bootbeheersing onder alle omstandigheden.

FreeStyle verbindt souplesse en elegantie met open kano varen. Het is erg leuk om zelf te doen maar ook leuk om ernaar te kijken. FreeStyle kun je zelfs op muziek varen: laat je kano dansen!

FreeStyle solo varen kun je leren bij Mark Maier en Lennart Bal. Mark en Lennart zijn door de Amerikaanse Kanobond ACA gecertificeerd FreeStyle instructeurs. Hun websites vind je hier:

Freestylecanoeing.nl Locki.nl

Solo FreeStyle Canoeing

Sebastian Stetter schreef een omvangrijk (Duitstalig) boek over FreeStyle Canoeing waar veel open-kano-enthousiasten op hebben gewacht. De lezer leert hier alle belangkrijke zaken die nodig zijn bij het peddelen in de solo-canadees met elegance, lichtheid en precisie. Info waar je het boek kunt bestellen vind je hier:

Solo FreeStyle Canoeing