FreeStyle varen met Mark Maier en Lennart Bal

De hogeschool van het vlakwater open kano varen
Technisch geavanceerd peddelen kost minder inspanning en maakt manoeuvres mogelijk die anders alleen met veel kracht of een groot aantal slagen te doen zijn. FreeStyle is de hogeschool van het vlakwater varen in de open kano.

FreeStyleCanoeing - Mark en Lennart op het Kringelfieber FreeStyleCanoeing - Mark en Lennart op het Kringelfieber

Bij FreeStyle kanovaren gaat het om een efficiënte inzet van lichaam, peddel en boot. Door de combinatie van bepaalde peddelslagen en veranderingen van de gewichtsverdeling in de boot krijg je met een minimale inspanning een maximale bootbeweging.

FreeStyle Canoeing met Mark en Lennart FreeStyle Canoeing met Mark en Lennart - Foto: René Kriek

Deze verfijnde peddeltechniek is echter niet alleen toepasbaar op vlakwater maar hij kan ook op stromend- of wildwater erg nuttig zijn. Het leren en toepassen van FreeStyle techniek verbetert je bootbeheersing onder alle omstandigheden.

FreeStyle verbindt souplesse en elegantie met open kano varen. Het is erg leuk om zelf te doen maar ook leuk om ernaar te kijken. FreeStyle kun je zelfs op muziek varen: laat je kano dansen!

FreeStyle solo varen leer je bij, door de Amerikaanse Kanobond ACA gecertificeerd, FreeStyle instructeurs. Hoewel Mark is gestopt met lesgeven en de site van Lennart momenteel ook van het web is, beide heren zijn zeker van de partij op kanotreffens als Kringelfieber en OpenKanoFestival. Spreek ze aan!

Solo FreeStyle Canoeing

Sebastian Stetter schreef een omvangrijk (Duitstalig) boek over FreeStyle Canoeing waar veel open-kano-enthousiasten op hebben gewacht. De lezer leert hier alle belangrijke zaken die nodig zijn bij het peddelen in de solo-canadees met elegance, lichtheid en precisie. Info waar je het boek kunt bestellen vind je hier:

Solo FreeStyle Canoeing