Een kano bouw je met passie!

Hoe geweldig kan dat zijn. Als vader en zoon een gezamenlijke passie hebben in kanovaren. Je eigen kano's bouwen en peddels snijden. Super!

Bart en Emiel Deseyn delen die passie. En onderhand niet enkel met hun tweeën. Vanuit hun atelier in Olmen, België, delen zij hun passie graag met gelijkgestemden. Elk jaar bouwen zij hier met veel geduld en precisie enkele prachtige houten boten voor de gepassioneerde kanovaarder.

Passamaquoddy expeditiekano Fotografie: Bert Veereman

Verbindende creatie

Dat zij uitdagingen hierbij niet uit de weg gaan blijkt wel uit het feit dat dat zij twee werelddelen letterlijk verbinden in hun nieuwste creatie: de Passamaquoddy expeditiekano, met een lengte van vijf meter zestig. Een model kano dat ooit werd gebruikt door de jagers langs de kusten van het huidige Maine en New-Brunswick uitgevoerd in "Wawa" een zéér lichte oostafrikaanse houtsoort, in Ghana bekend als "Canoe wood".

Freeranger Canoe

Nieuwsgierig geworden? Je bent van harte welkom om Bart en Emiel eens te komen bezoeken in hun atelier. Of kom naar een van de regelmatig georganiseerde testmomenten.
Freeranger Canoe is aanwezig met meerdere modellen én peddels op het Open Kano Festival 2018 in de Weerribben-Wieden, Ossenzijl.
Meer info:

Freeranger Canoe - peddel in stijl!