Becky Mason ontdekt de Weerribben

Na een lange dag met intensieve en leerzame workshops tandem en solo kanovaren kan het natuurlijk niet zo zijn dat Becky Mason en haar partner Reid McLachlan vanuit Ossenzijl vertrekken zonder even écht kennis te maken met de Weerribben. Het wordt weliswaar een kort tourtochtje, zo netaan voor de schemering, maar lang genoeg om beiden een goede indruk mee te geven van de prachtige natuur rond de plek waar zij vandaag bijzonder enthousiast hun "klassieke stijl kanovaren" (Canadian Style) hebben gepresenteerd aan de vele deelnemers van beide workshops.

kanovaren met passie en plezier Rustig peddelend door de petgaten is het nu de beurt aan de deelnemers. Afwisselend vertelt een ieder uitgebreid over de historie en vaarmogelijkheden van dit unieke natuurgebied. Er wordt aandachtig en geïnteresseerd geluisterd. Volgens mij blijft het zéker niet bij deze eerste ontmoeting met Becky en Reid in de Weerribben. Beiden zijn naast gepassioneerde kanovaarders tenslotte ook échte natuurliefhebbers.

tijd voor ontspanning Dit blijkt 's avonds volop tijdens de presentatie "Watershed Moments". Prachtige natuurfotografie van Reid, Becky's aquarellen, "familiekiekjes" en filmimpressies "freestyle paddling" larderen fantastische verhalen en momenten uit het leven van- en met vader Bill Mason, de passie voor het solo kanovaren, de liefde voor de natuur en zorg over het milieu.

Northwood stroke - Een open kano moment met een "gouden randje"! -
Meer op The official Mason family website en een sfeerimpressie op solokano.nl