Peddels repareren?

Wie kent dat niet. Blaren of andere irritatie aan je handen na een dagje lekker varen met een huurkano. De opstaande randjes van de krimpkous op de peddelsteel en andere beschadigingen zijn vaak ook geen fraai visitekaartje.

reparen huurpeddel Wintertijd komt aan, verhuurseizoen ligt even stil, dus een mooi moment om de peddels eens onder handen te nemen. Een nieuw slijtvast krimpkousje zorgt weer voor een goede grip en tevreden klant. En de "peddelvloot" kan er weer een jaartje tegenaan.

In wat vrije uurtjes is de reparatie makkelijk zelf uit te voeren. En.. voor weinig. Met bijvoorbeeld de krimpkous HRTM 55/16 (1220 mm lengte), verkrijgbaar bij wkk.nl zijn je peddels voor € 2.25 p.p. weer klaar voor het aankomend seizoen.

Hoe te repareren? Check even de plaatjes op de Facebookpagina van Kanoverhuur Lingevaart. Dank voor de tip! (ツ)

Weggooien is zonde!

Ja.. die peddel is fors gebruikt, kapotgeslagen tot half blad zelfs. Maar weggooien? Nee joh! Dan doe mij 'm maar mee. Heb je de andere helft nog? Tja.. dat stuk zal vast nog ergens rond drijven, of is in het vuur beland.

Na even wat schaafwerk met een nieuw stukje hout in de klem. Schaven, schuren en in de olie. Zo.. een mooi licht peddeltje (540 gram). Die kan weer lekker mee op toer.