Kanovakantie Weerribben Wieden

Een kanovakantie in het Kanoparadijs Nationaal Park Weerribben Wieden in de kop van Overijssel. Een mooiere plek voor een meerdaagse kanotocht zo dicht bij huis kun je je haast niet bedenken. Voor iedereen wat wils, rust, ruimte, natuur, leuke kleine plaatsjes zoals Giethoorn, Kalenberg, Ossenzijl of Belt-schutsloot voor een uitstapje en wat afwiseling onderweg. Leuke campings aan het water waar de kinderen zich geen moment zullen vervelen.

Beleef je kanovakantie in Kanoparadijs Weerribben - Wieden Kanovaren door de adembenemende natuur van het het grootste laagveenmoeras van West-Europa. Het prachtige natuurgebied met de vele vaarten, kanalen, veenstromen en petgaten is een waar kanoparadijs voor elke kano- en kajakvaarder. Het ene moment vaar je door groene tunnels van de moerasbossen om even later te genieten van het weidse uitzicht over de hooi- en rietlanden. Vooral in de vroege ochtend is het het heerlijk en rustig genieten.

Kanozwerftochten

Het oeroude veengebied is 's zomers erg in trek bij toeristen. Een kanozwerftocht in het voorjaar (of herfst) door dit uitgestrekte gebied is dan ook een echte aanrader. Met een beetje geluk zijn de weergoden je goed gezind en kan je kanovakantie niet meer stuk! Ook aan de wat avontuurlijk ingestelde kanovaarders is gedacht. Op drie speciale kanokampeerplekken in de Wieden (bij de Kluitenberg, Walengracht en Giethoorn-Oost) is "legaal" wildkamperen toegestaan. (Enkele van de weinige unieke plekjes in Nederland!)

Grote kanoronde Weerribben-Wieden

Een bijzonder uitdagende peddelroute voor ervaren avonturiers die niet terugdeinzen voor een paar dagen alleen zijn. (niet geschikt voor beginners) Een meerdaagse trektocht door een afwisselend en oer-Hollands landschap. Over klein én groot water met overnachtingsplekken op bijzondere locaties. Ga beslist met goede voorlichting over alle hindernissen op pad en hou rekening met de weersomstandigheden.

Kanoweekend of kanokamperen?

Nog niet direct aan een volle week of langer kanokamperen toe? Probeer eens een kanoweekend met trekkershut, B&B, vakantiehuisje of tentje aan de waterkant. Mogelijkheden te over!

Kanovaren Weerribben Wat het is toch genieten in het kanoparadijs met kano en kajak!

En... wil je eerst eens enkele impressies opdoen? Ontdek een van onze meest favoriete peddelplekken:

Ontdek en geniet! - Kanoparadijs Weerribben-Wieden

Kanoreizen - Plan je perfecte kanovakantie:

Er zijn verschillende kanoreisaanbieders bekend in het Kanoparadijs. Vergelijk, ontdek en geniet van de uiteenlopende mogelijkheden die worden geboden. Afwisselende kanovakanties in alle seizoenen. Van kort verblijf tot wat langer. Selfsupport of compleet verzorgd. Een overzicht in willekeurige volgorde:

- Kanokamperen in een groots moerasgebied
- Ontdek het kanoparadijs van nederland tijdens deze unieke meerdaagse kanotocht

Bezoekerscentra

- Buitencentrum Weerribben: Hoogeweg 27, 8376 EM Ossenzijl
- Onbemand informatiepunt Nationaal Park: Kleine parkeerplaats in Kalenberg bij recreatiebedrijf De Vrijstate
- Bezoekerscentrum de Wieden: Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster
- Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht: Handelskade 25, 8064 DV Zwartsluis

Kanoverhuuradressen Weerribben

- De Gele Lis: Hoogeweg 27a, 8376 EM Ossenzijl
- Café Restaurant "de Weerribben": Hoogeweg 9, 8377 EM Kalenberg
- Recreatie- en rondvaartbedrijf Pieter Jongschaap: Kalenbergerpad 4, 8377 HL Kalenberg
- Het Doevehuis: Kalenberg-Zuid 1, 8377 HE Kalenberg
- Het Rietershuijs: Kalenbergerpad 7, 8377HL Kalenberg
- Mol Groewegen: Binnenpad 28, 8355BR Giethoorn

Kamperen in de Weerribben

- Camping de Kluft: Hoogeweg 26, 8376 EM Ossenzijl
- Het Doevehuis: Kalenberg-Zuid 1, 8377 HE Kalenberg
- Camping de Turftente: Wetering Oost 74, 8363 TK Wetering
- An't Waeter: Wetering west 77, 8363 TN Wetering
- Camping Muggenbeet, Muggenbeet 3a, 8356 VK Blokzijl