Kanovakantie in Nederland of wat verder

"Wat verder" wordt het voor velen dit jaar helaas niet. Maar wordt die lang gedroomde kanovakantie in eigen land dan toch eens werkelijkheid?
In de loop van de jaren hebben wij op Kanoweb al heel wat kanotochtsuggesties voor je verzameld. Variërend van korte dagtochtjes tot kanotrektochten en fraaie kanogebieden. Naast de vele vaarimpressies ook tips en handige info, vooral bedoeld als een leuke handreiking en startpunt voor het plannen van (óók) jouw eigen kanovakantie! Zoek je kanoroute, immers peddelplezier begint thuis. Ontdek en geniet op je kanotocht.

Je peddelavontuur vind je dichter bij huis dan je denkt Een prachtig peddelavontuur. Je vindt het dichter bij huis dan je denkt.

... Lees verder:
Kanovakantie in Nederland of wat verder

Kanovakantie Weerribben Wieden

Een kanovakantie in het Kanoparadijs Nationaal Park Weerribben Wieden in de kop van Overijssel. Een mooiere plek voor een meerdaagse kanotocht zo dicht bij huis kun je je haast niet bedenken. Voor iedereen wat wils, rust, ruimte, natuur, leuke kleine plaatsjes zoals Giethoorn, Kalenberg, Ossenzijl of Belt-schutsloot voor een uitstapje en wat afwiseling onderweg. Leuke campings aan het water waar de kinderen zich geen moment zullen vervelen.

Beleef je kanovakantie in Kanoparadijs Weerribben - Wieden

... Lees verder:
Kanovakantie Weerribben Wieden

Turfroutes in Zuidoost-Friesland

Iets Noordelijker van ons favoriete vaargebied, de Weerribben waar de turfwining wat later op gang kwam, vind je een pracht vaargebied om tijdens je kanovakantie eens op je gemak te ontdekken: de Turfroutes in Zuidoost-Friesland.

Door de eeuwen heen hebben hier turfstekers, met de schop, vaarten en wijken gegraven om vrachten turf per schip naar de plaats van bestemming te kunnen vervoeren. Tot in het begin van de vorige eeuw, is turf gebruikt als brandstof voor bijvoorbeeld het verwarmen van huizen.

... Lees verder:
Turfroutes in Zuidoost-Friesland

De Fryske Marren

Ofwel, de Friese Meren lenen zich bij uitstek voor een heerlijke vakantie op of aan het water. Op het web zijn aardig wat bronnen te vinden wanneer je jouw watersportvakantie gaat voorbereiden. Op zoektocht nodigen de advertenties, van vaak commerciële websites, je uit met de meest uiteenlopende arrangementen en aanbiedingen.

 Fryske Marren - kanoën

... Lees verder:
De Fryske Marren