Polderrondje Vlietlanden

Een niet al te lange kanoroute (13 kilometer) door de polders tussen Voorschooten en Zoetermeer: Watersportcentrum Vlietland – Stompwijk – Vlietlanden - Routebeschrijving en foto's met dank aan "WouterR"
Start en eindpunt: Watersportcenrum Vlietlanden (Rietpolderweg 11, 2266 BM Leidschendam)

kanovaren in de polder Kanovaren in de polder - Mooi pauzeplekje dichtbij de Zoetermeerseplas - Met picknickbankje en steigertje

Vanaf watersportcentrum Vlietland steek je de plas over en ga langs het klimeiland onder de A4 door. Meteen onder de A4 ga je rechtsaf en vervolgens de eerste gelegenheid links (Nieuwe Vaart). Bij Stompwijk ga je onder een brug door (Ondermeerweg) en daar is ook een (eet)café met een klein terras aan het water.

Vervolg de weg rechtdoor. Op de kruising ga je een rechtdoor onder een hele lage brug door (hier is ook overdraagsteiger). Vervolgens vervolg je de route over een smalle vaart met nog twee of drie lage bruggetjes.

genieten in de polder Geniet van natuur en rust - en zo dicht bij!

Je vaart nu tegen de klok in een rondje om de Geerpolder. Door steeds links aan te houden kom je weer terug bij de Nieuw Vaart en kan je via Stompwijk weer dezelfde weg terug naar Watersportcentrum Vlietland.