Kajakken in de Noorwaard

De Noordwaard is zowel een stroomgebied van de Nieuwe Merwede als getijdewater. Houd hier rekening mee met het plannen van je route. Een mooie knooppuntenkaart van het gebied vind je op de biesboschlinie.com Heb je zowel de stroom als het getij tegen dan is het hard werken om voorbij te komen. Onderweg zijn geen voorzieningen, behalve een kano-kampeerplaats (zonder voorzieningen) na tussen knooppunt 15 en 5. Naast de vele watervogels heb je goede kans om bevers te spotten. Het landschap dat je tegenkomt is gevarieerd: smalle kronkelende vaartjes, slikken, wilgenbos en polderlandschap.

peddelen door de Noordwaard Rustig peddelen en genieten van de Noordwaard

Vertrekpunt / parkeren

Parkeerplaats Galeiweg in Werkendam. Vanaf de (gratis) parkeerplaats loop je ongeveer 50 meter via het fietspad naar het eerste bruggetje. Bij het bruggetje is het makkelijk om in- en uit te stappen.

De Noordwaard kanoroute

Vanaf het instappunt vaar je met de klok mee een rondje van ongeveer 15 km. De meeste bruggen zijn met een klein kanobordje genummerd en deze vormen het kano-knooppunten netwerk.

kajakken in de Noordwaard Kajakken in de Noordwaard - gedeeld door "WouterR"

De route loopt van knooppunt 9, 7, 15, 5, 6, 17, 13, 12, weer terug naar 9). Vanaf het startpunt vaar je richting knooppunt 9. Voor deze brug ga je linksaf de ‘Bevert’ op. Deze blijf je via knooppunt 7 en 15 volgen tot het einde (knooppunt 5, Ruigt). Houd dan de rechter oever aan totdat je bij knooppunt 6 weer rechtsaf kan. Blijf dit water volgen en ga na knooppunt 17 de eerste doorgaande vaar rechts en dan weer de eerste links en vervolgens bij een splitsing rechts aanhouden. Deze smalle vaart brengt je via knooppunten 13 en 12 weer terug naar knooppunt 9 en iets verderop de parkeerplaats.

Biesboschlinie.com Knoopunten kanoroute Noordwaard