Kilometers peddelvertier in Noordwest Friesland

Kijk! Alweer een sportieve kanovereniging die naast het varen ook plezier beleeft de peddelsport creatief op de kaart te zetten. Jaap Kooistra van kano vereniging Onder de Wadden uit Franeker viel het op dat de Friese Noord-westhoek wat mooie kanoroutes betreft een beetje schaars vertegenwoordigd is. Zijn persoonlijk ontworpen en geregistreerde vaarroutes brengen daar wat hem betreft verandering in. Kanoweb deelt ze met plezier: Zoom in op Franeker en maak je keuze vanuit de routelijst. Alle routes starten vanaf het clubhuis van de vereniging.

Kanogebouw onder de Wadden - Franeker Startplaats en kanogebouw KV Onder de Wadden aan het Harinxmakanaal, Jan Stapertlaan 14 8801JT Franeker

... Lees verder:
Kilometers peddelvertier in Noordwest Friesland

Kanoroutes zoeken

Honderden kanoroutes en kano-instapplaatsen. Je vindt ze op kanoweb!

In combinatie met een vernieuwde kanokaart is Kanoweb een mooi startpunt om jouw kanotocht te plannen. De website biedt je onder meer uiteenlopende vaarimpressies (lees: tochtbeschrijving, blog of informatief artikel), soms aangevuld met een kanokaartje. De kanokaart zelf geeft je, dankzij medewerking van veel enthousiaste kanovaarders, een mooi overzicht van vele kanoroutes in Nederland.

kanoroutes zoeken en peddelen

... Lees verder:
Kanoroutes zoeken

Kanoroute Dwarsgracht - De Wieden 8,5 km

Weer een mooi en niet te lang peddeltoertje door de Wieden op de kanokaart gedeeld door "WouterR". Vanwege de lengte ook prima geschikt voor StandUpPaddlers.

Kanoroute Dwarsgracht Mooi en gezellig kijkje op Dwarsgracht tijdens rustige doorvaart.

... Lees verder:
Kanoroute Dwarsgracht - De Wieden 8,5 km

Polderrondje Vlietlanden

Een niet al te lange kanoroute (13 kilometer) door de polders tussen Voorschooten en Zoetermeer: Watersportcentrum Vlietland – Stompwijk – Vlietlanden - Routebeschrijving en foto's met dank aan "WouterR"
Start en eindpunt: Watersportcenrum Vlietlanden (Rietpolderweg 11, 2266 BM Leidschendam)

kanovaren in de polder Kanovaren in de polder - Mooi pauzeplekje dichtbij de Zoetermeerseplas - Met picknickbankje en steigertje

... Lees verder:
Polderrondje Vlietlanden

Toervaren met Kano Vereniging Lauwersmeer

Bij veel kanoverenigingen is het toervaren populair. Zo ook bij de recreatieve kanovereniging KVLauwersmeer (KVL) uit Noordoost Friesland, waar plezier in het kanovaren altijd voorop staat. De enthousiaste leden varen met name in het Lauwersmeergebied, maar ook elders in Friesland. De leden van KVL houden wel van uitdagende activiteiten. Vanuit de thuishaven het Lunengat, Dokkumer Nieuwe Zijlen, worden naast dagtochten ook nachttochten met overnachtingen georganiseerd. Door het jaar heen wordt er in de mooiste vaargebieden van het Noorden gepeddeld.

... Lees verder:
Toervaren met Kano Vereniging Lauwersmeer

<< Eerste < Vorige [1 / 4] Volgende > Laatste >>