Kanotrektocht van Delfzijl naar Kampen

kanoroute trektocht enkel Kanotrektocht, plm 235km.; o.a. Groningse maren - Lauwersmeer - Bergumermeer - Sneekermeer - - Tjeukemeer - Rottige Meenthe - Weerribben - Giethoorn, Zwarte Water - Zwartemeer - Ganzendiep - Kampen.; Kanonatuurroutes - Rob Nuij

Dat Rob Nuij veel plezier aan het toerkajakvaren getuigt wel uit zijn vele tochten door Friesland. Voor de liefhebber heeft hij ruim 80 kanoroutes prachtig uitgetekend in de uitgave Kano Natuur Routes Friesland. Dat het bij deze uitgaven niet zal blijven lijkt haast wel zeker. Zeker meer dan 200 kanotochten heeft hij door Nederland gevaren. Enkele van de mooiste tochten deelt hij graag via Kanoweb. Zo ook zijn twee meerdaagse trektochten in Noord en Oost Nederland.

In juni 2002 vaart Rob zijn eerste trektocht: Delfzijl-Kampen, ruim 235 kilometer in 7 dagen tijd. Over de Groningse maren - Lauwersmeer - Bergumermeer - Pikmeer - Sneekermeer - Langweerder Wielen - Tjeukemeer - Rottige Meenthe - (Scheene) - Weerribben, de meren rondom Giethoorn, Zwarte Water - Zwartemeer - Goot - Ganzendiep - eindpunt Kampen.


Grotere kaart weergeven

Rob's kajak is licht bepakt. Hij stippelt zijn routes vooraf zo uit dat hij 's avonds een heerlijk bedje kan opzoeken bij een van de logeeradressen, aangesloten bij de Vrienden van de Fiets. Een organisatie van particulieren waar je voor een zeer schappelijk bedrag kunt overnachten en bovendien, s morgens na een lekkere douche een heerlijk ontbijtje geserveerd krijgt. Er zijn voldoende logeeradressen dichtbij of aan het water. Alsof het niet genoeg is vaart Rob in het zelfde jaar opnieuw een flinke trektocht. Ditmaal van Lobith naar Zeewolde. Een tocht van 226 kilometer.

Deze kajaktocht voor GPS downloaden

Aangezien Rob zijn tocht nogal uitvoerig heeft beschreven (acht A-viertjes ;-) heb ik gemeend zijn beschrijving digitaal op te tekenen. Geschikt voor Googlemaps of Google-earth als leiddraad en misschien ook wel geschikt voor je GPS. Dit laatste is voor de GPS-liefhebber even een kwestie van uitproberen. In de hoop genoeg punten op de kaart te hebben gemarkeerd.
De drie bestanden kun je hiernaast downloaden. KML-KMZ-GPX-file
(rechtermuisknop / klikken / opslaan als..) Voor het uittekenen van de route heb ik overigens gebruik gemaakt van GPSies.com.