Kanotocht over de Oude IJssel

Gevaren en beschreven op 06-09-09 door Rob Nuij - afstand 24 km De "Oude IJssel" komt net voorbij Ulft Nederland in, dit is vanaf Doesburg plm. 24 km. Je kunt naar Ulft varen met een overdraging boven Etten met kanosteigers bij de stuw, (100 mtr). Op deze tocht gaan we naar Doetinchem en terug is 24 km met een pauze bij het dorpje Laagkeppel met aan beide kanten van de 3e brug prima kano steigers. Er is nu 7 km gevaren.

Als je uitstapt en de brug oversteekt, het straatje met vele galerieën doorloopt, is na 5 min lopen op de kruising restaurant de Gouden Leeuw. Hier kun je prima terecht voor en hapje en een drankje en eventueel een toiletstop. (dit is tevens een verzorgingshuis). Verder varend naar Doetichem (plm. 5 km) is net voor de 3e brug rechts een aanlegplaats voor bootjes. Hier kun je de kano evt neerleggen voor een wandeling door het centrum van Doetinhem. Net voorbij de 3e brug is een kano steiger aan het grasveld voor een pauze als je bij je kano wilt blijven. Vanaf hier varen we terug met eventueel weer een pauze bij Laagkeppel.

Samenvattend: een mooie rustige route over een gering stromende Oude IJssel. Geen overdragingen.

kanokaart Kaart: © Kanonatuurroutes - Rob Nuij

Aanrijroute

De A12 langs Arnhem richting Emmerich (D) over de brug van de "IJssel" afrit 27 nemen, Westervoort. Uitkomend op weg N338 rechtsaf richting Giesbeek-Doesburg. Bij Beinum afslag nemen rechtsaf van de N338 af. Dit is de Didamseweg. 900 meter verder over de brug voor de schutsluis gelijk rechtsaf de parkeerplaats op. Zover mogelijk achterop de parkeerplaats de auto parkeren. Het hek door en je komt bij de instapplaats met een prima kanosteiger. Startplaats voor je kanotocht over de "Oude IJssel".