Kanoroute rondje Nuldernauw

Gevaren en beschreven op 15-8-2011 door Rob Nuij - afstand 18 km
Vanaf het instappunt naar rechts uitvaren. Je passeert de vaargeul van de pont, je vaart in ondiep water. Je passeert af en toe een strandje, dan weer rietkragen met op de achtergrond het Flevolandse bos Hosterwold. Je vaart langs jachthaventje en camping RCN, tel; 036-5221246. Dan wat grote en lange rietkragen en bij een landtong met wat strandjes en een haventje met dieper water om te zwemmen, kun je evt een rustpauze houden. Iets verder krijg je een lange rietkraag en de uitstekende Nulderhoek, hier oversteken naar andere zijde, je vaart dan op hotelcomplex Postaljon af. Daarvoor links aanhouden voor de terugvaart.

Kanokaart rondje Nuldernauw Kanokaart: © Kanonatuurroutes - Rob Nuij

Je vaart langs een camping met speeltuin, strandje en eet en drinkgelegenheid, prima plek om op het terras een pauze te houden. Verder langs de vele strandjes van strand Nulde met ook wat rietkanten. De snelweg die 150 mtr van je af is, hoor je wat suizen. Je vaart langs de strandjes van strand Horst en langs een aanleghaven van het fiets/pondveer Zeewolde-Strand Horst. Iets verder vaar je langs jachthaven Strand Horst met een Mcdonald op de achtergrond. Daar voorbij ga je langs een bungalowpark en ongeveer 400 mtr verder is een zandstrand. Vandaar steekje schuin links over naar eiland De Zegge, (dit is ongeveer 1km). Het water waar je vaart is, buiten de vaargeul en aftakkingen naar jachthavens, ondiep.

De hele route is ongeveer tussen de 30 en de 100 cm diep, (oppassen met oversteken vaargeul). Op het eiland De Zegge is aanleg voor bootjes en er is een zandstrandje, leuk om even aan te doen. Verder varend hou je links van de kerktoren de flats van Zeewolde aan, hier is het grote strand van Zeewolde waar de instapplaats is, hier is ook een nieuw paviljoen op het strand gekomen voor een drankje of versnapering.

Samenvattend; een prachtig rondje over groot maar bijna overal ondiep water. Bij oversteken oppassen met harde wind. Vele leuke strandjes om even te zitten en zomers heerlijk zwemmen, zandbodem met wel veel mosselschelpen, surfschoenen zijn dan ideaal. Campings aan het water. Leuke terrassen aan het water.

Aanrijroute

Vanaf de A28 afslag 13 naar Lelystad nemen, de N302 volgen door Harderwijk, aquaduct onderdoor bij rotonde, LET OP, linksaf de N707 naar Zeewolde nemen. In Zeewolde steeds linksaf aanhouden, dat is richting centrum via de Gelderseweg. Bij centrum op splitsing linksaf en gelijk rechtsaf langs de chinees, strandweg op, instap bij strand Zeewolde voorbij strandpaviljoen.