Kanoroute rondje Abcoude

Gevaren en beschreven op 02-10-2011 door Rob Nuij - afstand 16,5 km
We varen via de 'Waver' naar de Stokkelaarsbrug. Je gaat linksaf lage brug onderdoor de 'Winkel' op. Bij een lage brug op de rode knop drukken en de brug wordt voor je open gedaan. (Niet tussen 12.30 en 13.30 uur!) Watertje volgen en bij de sluis links aanhouden. Soms wordt de 'Winkel' erg smal en kronkelt met mooi uitzicht over de polder. Je gaat de A2 onderdoor en komt bij een lage duiker uit. Hier overdragen of de kano een duwtje geven onder de duiker door als je met z'n tweeën bent. Er is ook een kanosteiger.

Kanokaart rondje Abcoude Kanokaart: © Kanonatuurroutes - Rob Nuij

Water volgen langs woonboten en camping het Riviertje. Rechtdoor aanhouden de 'Angstel' op. Iets verderop linksaf langs de molen. Twee kilometer verder is restaurant de Punt, een prima plek om even bij te komen. Er is een kanosteiger ter plaatse. Terug varend volg je bij camping het Riviertje, rechts aanhoudend, de 'de Angstel' Je vaart door het mooie grachtje van Abcoude en komt uit op het 'Abcoudermeer'. (Vanuit Abcoude kun je eventueel nog een stukje de 'Gein' invaren - kanovaarders mogen hier door rood, wel even opletten! ;-) Linkerzijde aanhouden onder de A2 door. Je vaart nu de 'Holendrecht' op en als je de ophaalbrug onderdoorgaat ben je terug op de instapplaats. Restaurant de Voetangel is op zondag en maandag gesloten.

Samenvattend; een prachtig tochtje door de polders van Abcoude over kleine en mooie watertjes. Gevaren op 02-10-2011 met Theo van Kanoweb. We hadden samen een prachtige dag, zie: Kanoën door de polders rond Abcoude

Aanrijroute

Vanaf Utrecht de A2 afslag 3 nemen, bij de rotonde linksaf de A2 over en bij volgende rotonde 1e rechtsaf. De verlengde Voetangelweg afrijden. Bij het water linksaf naar de instapplaats de Voetangel net over de ophaalbrug. (Vanaf Amsterdam afrit 3 nemen en bij rotonde 2e rechtsaf.)