Aanpassingen 80 kanonatuurroutes in Friesland

kano natuur routes De uitgave Kano Natuur Routes in Friesland dateert alweer van 2005. Voor een ieder die deze prachtige uitgave heeft aangeschaft, op deze pagina vind je de ons bekende wijzigingen. Een handige printversie vanuit je browser als om achter in je boekje te stoppen.

Oja, heb je het boekje nog niet gekocht? Een echte aanrader, je kunt het boekje bestellen bij Arjan Bloem En natuurlijk niet te vergeten: 65 Kanoroutes door Noord Holland, maakt het kanovaren in Noord Nederland compleet! Heb je aanvullingen of opmerkingen op een van de routes, mail ons zodat we de route (waar mogelijk) kunnen aanpassen.

Bladzijde 9
In Birdaard is geen kanoverhuur alleen in Bartlehiem, Kanoverhuur tel: 0519-332580. - Onder Suameer. Berumermeer moet zijn Bergumermeer.

Bladzijde 15 - Route 5
Bij Wier en Oude Lije zijn zelfbedieningssluisjes aanwezig (overdragen ook mogelijk)

Bladzijde 20 - Route 10
Benzinestation onderdoor moet zijn: Benzinestation voorbij en dan brug onderdoor en rechtsaf. Dus 2e vaart links op de splitsing, benzinestation voorbij, brug onderdoor en rechtsaf

Bladzijde 30 - Route 20
Rechtsaf de kleine ingang in van de SpannumerOpvaart.

Bladzijde 35 - Route 25
Pont op tekening moet getekend worden aan het Prinses Margriet kanaal.

Bladzijde 42 - Route 32
Moet zijn: hier ga je linksaf het meer op en blijf je langs de kant varen.

Bladzijde 44 - Route 34
Moet zijn: langs een grote inham links van je, voorbij de boerderij, steek je over. Voor een huis ga je rechtsaf de Meer op. (staat op einde van de route).

Bladzijde 58 - Route 48
Op het eind van de Keegensterried is een stuw bij gebouwd (volgens een navaarder). Dus 1x extra overdragen. Dit geldt ook voor Route 45 blz. 55.

Bladzijde 59 en 60 - Route 49 en 50
Aanrijroute is hetzelfde maar wegens de bouw van een aquaduct is de instapplaats in de jachthaven van hotel-restaurant-terras Galamadammen aan het van de parkeerplaats. Of beter: voor aquaduct op kruising ventweg het fietspad nemen, daar is een goede instap bij meer de Oorden.

Bladzijde 60 - Route 50
Een stukje voorbij het midden van het verslag staat de zin: het water is daar erg ondiep. Het woord water staat er 2x moet zijn 1x. (Aanrijroute: de brug van galamadammen nu een aquaduct geworden)

Bladzijde 61 - Route 51
Tekst onder de foto is fout, dit is rivier de Linde.

Bladzijdes 70-71-72-73-74 - Routes 60-61-62-63-64
Aanrijroute: 1km na de brug - deze brug is aquaduct geworden.

Bladzijde 74 - Route 64
Veel obstakels verwijderd op vernieuwde Reidmarroute - Rondroute nog slechts 1 overdraging. Traject Dedgum-Vlietmeer kan gestremd zijn.

Bladzijde 81 - Route 71
Bij Wier en Oude Lije zijn zelfbedieningssluisjes aanwezig (overdragen ook mogelijk)

Bladzijde 82 - route 72
Aanrijroute: de brug van Galamadammen nu een aquaduct geworden

Bladzijde 83 - Route 73
In het begin van het verslag staat een schrijffout. Moet zijn: je gaat rechtsaf de Scharsterrijn op, je houdt de linkeroever aan want een stukje verder moet je linksaf. Aan het eind van het verslag staat: je passeert een kerkje en vaart richting de windmolen. Je passeert hem niet.

Bladzijde 84 - Route 74
Bijna op het eind van het verslag. De zin je blijft 100 mtr langs de weg varen (langs) en gaat dan linksaf een wit bruggetje onderdoor.
De overdraging in de Wirdumervaart is vervallen: momenteel een brug in aanbouw (maart 2012)

Bladzijde 92 - Elfstedenroute
Bij Wier en Oude Lije zijn zelfbedieningssluisjes aanwezig (overdragen ook mogelijk)