Wat is Nederland mooi over het water!

Rob Nuij uit Lelystad is een sportman in hart en nieren. Na ruim 30 jaar zijn sporen te hebben verdiend in het Olympisch worstelen (grieks-romeins, vrije stijl en samboworstelen) heeft hij sinds eind jaren 90 helemaal zijn draai gevonden in het kanovaren. Rob houdt veel van water, natuur en bewegen en heeft eerst zijn licht eens opgestoken bij de plaatselijke kanovereniging in Lelystad om te ervaren wat er zoal komt kijken bij het kanoën. Hij is meteen verkocht.

... Lees verder:
Wat is Nederland mooi over het water!

Rondje Strekdam Lelystad 11 km

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kanoroute Strekdam Lelystad - Flevoland, plm.11 km.
Kanonatuurroutes - Rob Nuij


Instapplaats bij de trailerhelling Bataviahaven. Vandaar de haven uitvaren langs de mooie driemasters en aan het eind van de Strekdam en haven rechtdoor aanhouden. Vanaf de jachthaven verder de kant volgen tot je voorbij een aanlegplaats voor boten bent. Oversteken naar de Strekdam en hier langs blijven varen. Je vaart aan de binnenzijde van de Strekdam, dus nog niet op het Markermeer.

... Lees verder:
Rondje Strekdam Lelystad 11 km

Rondje Slibdepot

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Een mooie grootwater kanoroute van pakweg 22 kilometer.
Kanonatuurroutes - Rob Nuij


Vanaf het strandje vaar je rechtover naar het eiland Slipdepot. Je ziet een wand rechts van je met een opening. Tussen eiland en wand staat in het water een groen wit paaltje. Daar vaar je in. Daar zie je een langgerekt strandje, hier vaar je langs. Je kunt ook even zwemmen of de dijk oplopen en even kijken in het Slibdepot (mag eigenlijk niet). Verder varend om dit depot is het water eerst nog een stuk ondiep en wordt later dieper. Een stuk verder vaar je langs de ingang van een werkhaven, vanaf hier kun je eventueel oversteken naar de eilanden aan de andere van het water.

... Lees verder:
Rondje Slibdepot

Kanoroute Alblasserwaard, Kinderdijk - 26km

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kanoroute Kinderdijk; rondtocht; plm 26km.; Achtwaterschap - de Donk - Oud Alblas - Kinderdijk
Kanonatuurroutes - Rob Nuij


Een fraaie kanonatuurroute in Zuid Holland - Vanaf de instapplaats (kort bij de molen) het brede water ("Achterwaterschap") naar rechts opvaren. Het is een zeer rustig en weinig bevaren water en best wel mooi ondanks de rietkragen. Vier kilometer verder bij boerderijen is een graskantje bij het dorpje De Donk. Hier moet je eruit en 900 mtr overdragen met de meegenomen kanokar. Je loopt het dorpje De Donk door.

... Lees verder:
Kanoroute Alblasserwaard, Kinderdijk - 26km

Rondje Vlist - Hollandse IJssel - Kromme IJssel - Lek

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kanoroute Vlist, Hollandse IJssel; rondtocht; plm. 60km.; Vlist - Hollandse IJssel - Kromme Lek - Lek
Kanonatuurroutes - Rob Nuij


Na een lekkere capacino op terras aan de Lek bij de veerpont, de auto geparkeerd op de parkeerplaats bij de pont. De kano op de kanokar laden en 850 meter lopen naar de Vlist. Oude poort onderdoor, op splitsing linksaf en gelijk rechtsaflangs het grachtje door het oude Schoonhoven. Aan het eind een bruggetje over bij een grote vijver en gelijk naar rechts, voor café de Stek bij een mooie kanosteiger ga je de Vlist in. Drie kilometer verder zijn kanosteigers en een terras aan het water. Hier gaat ook een weg langs het water. Iets verder is het Dorpshuis (ook een terras en kanosteigers).

... Lees verder:
Rondje Vlist - Hollandse IJssel - Kromme IJssel - Lek

<< Eerste < Vorige [1 / 5] Volgende > Laatste >>