Vaar een kajak van hout!

Golan Raaijmakers uit Beerta (Oost-Groningen) heeft een passie voor hout en dat laat hij graag zien ook! In zijn werkplaats (een oud schoolgebouw) bouwt hij sinds 2013 prachtige houten kajaks. Telkens nét ietsje anders, unieke modellen dus.
"Ik vind het spannend om de diverse houtsoorten met elkaar te combineren en het oorspronkelijke ontwerp iets extra’s te geven. Tijdens het bouwen van iedere kajak ontstaat wel weer een idee voor een nieuw exemplaar" Aldus Golan.

houten kajak bouwen Voor de romp en dek van de kajak maakt Golan vaak gebruik van verschillende soorten cederhout: red cedar, dark cedar, yellow cedar, alaska cedar. Voor de boeg, achtersteven en alle accessoires maakt hij meestal gebruik van hardhout, zoals wengé, mahonie, zebrano of maple.

Zijn inmiddels uitgebreide collectie kajaks is natuurlijk bedoeld om mee te varen. En.. dat doen ze! Het sportieve karakter van de zeekajak Njord is sensationeel: hij glijdt echt door het ruige zeewater en kan een hoge snelheid halen. De Bootlegger is daarentegen een echte toerkajak, lekker relaxt de meren en riviertjes verkennen met een hapje en een drankje erbij.

Meer weten over het bouwproces of eens een proefvaartje maken? Check Golan's website Hout en Kajak