Kano & kajak weblogs op het web

Dat de kanosport divers is weten we. Heerlijk peddelen, in- en ontspannen en gelijkertijd onze prachtige natuur beleven vanaf het water. Ervaringen die je graag deelt met andere liefhebbers. Een uitgelezen manier is het opzetten van een eigen weblog in woord en beeld.
Daar worden we blij van!

Op deze pagina enkele fraaie en actieve kano & kajak weblogs uitgelicht:

Peter de Gier's kajakblog

Kajakken, sportduiken en fotografie zijn zo wat dingen die Peter de Gier onder andere bezig houden. Op zijn blog plaatst Peter geregeld leuke berichtjes en foto's van zijn gemaakte duiken en gevaren tochtjes. Als een soort extern geheugen voor zichzelf, maar natuurlijk ook om jou mee te laten genieten. Je bent van harte welkom om mee te lezen en als je wil kan je ook een berichtje achter laten.

Peter's Kajakblog

Kayaklog - Kayak weblog van Anorak

Actueel kayaklog van Ferry Arts, vaarverslaafd sinds 2001. Met veel tochtimpressies vanuit o.a. zijn voornaamste vaargebied: Grevelingen, Oost en Westerschelde, Volkerak, branding Domburg. Kanoclub: Zeewitoe (lid) en Kanoclub Zeeland, vaart seakayak’s: NDK Explorer, Noctiluca, P&H Capella RM; wildwaterkayak’s: Jackson 4Fun, Bliss-Stick Mac; Hammock: Hennessy exped, Warbonnet Blackbird en kayaksail’s: FlatEarth KayakSail, Pacific-Actionsail.

Kayaklog

Jaap's Kanoblog

De tweet "Is er ook een plaatsje voor mijn blog?" maakt mij opmerzaam op Jaaps Kanoblog, Vol leuke, (ont)spannende, korte samenvattingen met "weetjes" van korte en langere tripjes in het Westen. Bekende kanoroutes komen aan bod; Kinderdijk, Linschotenroute, Oude dorpen, Braassemermeer, Hollandse IJssel en ga zo maar door. Ook minder bekende vaarwegen, af en toe doodlopend, blijkbaar de plekjes waar je als kanovaarder niet altijd wil vertoeven ;-)
In vogelvlucht: tientallen inspirerende routes met mooie plaatjes. Een fraai vertrekpunt!

Jaap's Kanoblog

Tourne-world / Kanoverhalen

Om Ad te citeren: "Wat is er mooier dan het land om je heen te bekijken vanaf het water ..?? In mijn kano glij ik soepel over het water. Ik voel iedere beweging, lichaam en water in balans, peddelslag na peddelslag. Ik zie groene oevers, watervogels en weidse luchten ..... Verhalen over mijn kantochten met de Utrechtse Kanoclub (UKC), met de UKC-jeugdgroep, met mijn vriend Erik, of zomaar alleen"

Tourne-world / Kanoverhalen

Travels with Paddles

Axel is een van de vaste instructeurs van Zeekajak.nl en geeft samen met Nico Middelkoop les voor organisaties als het Watersportverbond/kanosport en Peddelpraat. Bovendien leidt hij de buitenlandse tochten voor diverse kanobonden en werkt aan zijn opleiding tot BCU Level 5 Sea Coach. Naast zijn Zeekajak Pagina's met veel nuttige informatie beheert hij zijn nieuwspagina via zijn prachtig weblog.

Travels with Paddles

Kajaksport op groot water

Als kajak instructeur en zeekajak coach organiseert Hans regelmatig trips en cursussen voor kajak club "Wyrda" in Woerden en de zeekajak commissie. Met veel plezier deelt Hans zijn ervaringen op het water en het web!

Kajaksport op groot water