Kajakvaren.nl met een kano??

kanoroute vice versa kajakvaren, kanovaren Kanoroute Berkel Zutphen; vice versa; plm. 7,5 km.; Start-eind, kanostoep Kerkpad Warnsveld - ri. Zutphen - Grote Gracht - duiker Overwelving tot overlaat IJssel retour: nog stukje Graaf Ottosingel v.v.

Eindelijk... het is er toch eens van gekomen, samen een kort tochtje over de Berkel. Vroeg in de ochtend ontmoeten we elkaar op de parkeerplaats van het voormalig gemeenthuis Warnsveld. Ik help Wouter even met het afladen van zijn nog nieuwe lichtgewicht kajak. Best een strak model. Het karretje wordt toch maar even ondergebonden voor de korte oversteek naar de kanostoep. Hopenlijk laat de zon zich vandaag nog even zien. Voor nu is het nog maar een grauwe bedoening en nog fris ook. Maar goed.. we heben warme koffie mee.. alhoewel .. alleen voor de liefhebbers? Beter afstemmen de volgende keer! Rustig aan vertrekken we stroomaf richting Zutphen.

kajakvaren.nl keerpunt Berkelkade Langs mooie villa's, een korte doorsteek door een van de overgebleven lunetten, richting Vispoortgracht. De watertoren pronkt markant tussen het groen. Via het "Yde Potma kanaal" (jawel een heus kanaal in het midden van de stad!) naar de Grote gracht. Het mooiste stuk volgt zodra we de oude binnenstad invaren. Achter de oude stadspoort staan de eerste toeristen alweer in de rij voor een rondvaart met een van de vijf fluisterboten. De trap/kanostoep aan de Berkelkade is ons keerpunt. We laten de stad achter ons en varen richting het rustieke Warken. Een afwisselend tochtje. En zo samen met kajak én kano naast elkaar best op een gemoedelijk tempo. Dit krijgt vast en zeker een vervolg!