Kajakvaren, techniek, instructie en veiligheid

Het is altijd leuk om in een kajak te leren varen. De prachtige Finse site van Niko Hakkarainen maakt het je nog ietsje makkelijker. Volg op je gemak de prachtige animaties van de meest essentiële basistechnieken kajakvaren.

Kajakvaren, techniek, instructie en veiligheid Techniek en veiligheid
Sla vooral de animaties over veiligheid en reddingstechnieken niet over!

... Lees verder:
Kajakvaren, techniek, instructie en veiligheid

Kajaktochten in Overijssel

In Overijssel is ruim 400 kilometer prachtig vaarwater te ontdekken, zowel met kano als kajak. Van de Kop van Overijssel, Salland tot in Twente (zelfs grensoverschrijdend) zijn de meest afwisselende kanoroutes te varen.

kajakvaren in Overijssel

Kajakvaren of (open) kanovaren?

Eigenlijk maakt het niet uit welk type je vaart. Eenmaal op het water het is sowieso genieten geblazen! Bovendien zijn in Overijssel meer dan voldoende afwisselende kajaktochten te vinden. Bijvoorbeeld heerlijk lange afzaktochten in je kajak varen op de Vecht of Regge en de waterlopen uit vroegere tijden (her-)ontdekken.
In het Vechtpark bij Hardenberg kun je als wildwatervaarder prima oefenen in de wildwaterbaan. Via de vistrappen vaar je na je afdaling terug voor een nieuw avontuur.
Maar er is meer te peddelen! . . . .

... Lees verder:
Kajaktochten in Overijssel

Vaar een kajak van hout!

Golan Raaijmakers uit Beerta (Oost-Groningen) heeft een passie voor hout en dat laat hij graag zien ook! In zijn werkplaats (een oud schoolgebouw) bouwt hij sinds 2013 prachtige houten kajaks. Telkens nét ietsje anders, unieke modellen dus.
"Ik vind het spannend om de diverse houtsoorten met elkaar te combineren en het oorspronkelijke ontwerp iets extra’s te geven. Tijdens het bouwen van iedere kajak ontstaat wel weer een idee voor een nieuw exemplaar" Aldus Golan.

... Lees verder:
Vaar een kajak van hout!

Ketelmeer - rond IJsseloog

kanoroute rondtocht voor kano en kajak Kajakroute IJsseloog; Rondtocht; plm. 14km.; Start-eind: Parkeerplaats Marina Schokkerhaven - IJsseloog - rond Hanzeplaat - ri. Kattendiep - retour via Marina Ketelhaven en slibdepot - Schokkerhaven

IJsseloog is een kunstmatig eiland in het Ketelmeer. De ringvormige put van 45 meter diep en een kilometer doorsnede heeft tot doel verontreinigd slib uit de bodem van het meer te bergen. Direct ten oosten van het slibdepot zijn nog twee eilanden aangelegd, Schokkerbank en Hanzeplaat. Deze twee eilanden beslaan 110 hectare en zijn ingericht als natuur- en recreatiegebied. Watervogels als zwanen, ganzen, lepelaars, bergeenden en futen bevolken deze eilanden. Het eiland dankt zijn naam aan de ligging voor de monding van de IJssel en aan de vorm van het slibdepot, rond als een oog, waardoor het contactoppervlak van het slibdepot met de omgeving zo klein mogelijk is.

... Lees verder:
Ketelmeer - rond IJsseloog

Kanovaren op de Wadden

Fervent kajakvaarder Robbert van der Eijk neemt je op zijn informatieve website wadkanovaren.nl via vele uitgediepte onderwerpen mee naar allerlei praktische en actuele informatie voor kanotochten op zoutwater, met name op de Waddenzee. Bezoekers van de site ontdekken al snel dat hier ook veel nuttige informatie voor pleziervaart en wadlopers wordt aangeboden.

... Lees verder:
Kanovaren op de Wadden

<< Eerste < Vorige [1 / 2] Volgende > Laatste >>