Photography by kanoweb

Kanosport en recreatie

Welkom op Kanoweb.nl, dé kano & kajaksite!
Kanosport & recreatie met open kano (canadees) -tandem en/of solo- én kajak: kanotrips, kanoroutes, nieuwtjes, impressies en suggesties. Kanotrektochten, -kamperen, -events, -vakantie, -verhuur... Inspiratie voor uren peddelplezier.

team Kanoweb.nl : Kanovaren in Nederland en verder!

... Lees verder:
Kanosport en recreatie

Kanovaren - kajakvaren, is er verschil dan?

Tsja... Hoe leg je dat nu aan niet vaarders even 1-2-3 uit? Hoewel wij op kanoweb* (zoals op veel andere websites) de term "#kanovaren" (in Nederland onderhand algemeen) ook gebruiken om zowel kanovaren als kajakvaren aan te duiden, is er wel degelijk een groot verschil. Bij de kanoverenigingen (her)kennnen ze dit verschil maar al te goed.

... Lees verder:
Kanovaren - kajakvaren, is er verschil dan?

Waar kanovaren? - Een overzicht

"Waar mag ik wel of niet kanovaren" .. maar ook vragen over wetgeving kano kajak ontvangen we voortdurend in onze mailbox. We zetten alles wat we in de loop van de tijd op kanoweb hierover gepubliceerd hebben nog maar eens op een rij, o.a.:

... Lees verder:
Waar kanovaren? - Een overzicht

(r)Evolutie van de opblaaskano

Opblaasbare kano's lijken tegenwoordig in de verste verte niet meer op die simpele felgekleurde opblaasbootjes waar de kinderen zich indertijd in de speelvijver op de camping mee vermaakten. Gescheiden luchtkamers kunnen lekker strak en hard worden opgepompt. Afhankelijk van materiaal en uitvoering zijn de vaareigenschappen eigenlijk ook nog niet zo gek. Ze zijn superhandig mee te nemen en op te bergen.

Kortom, wanneer je geen opbergplaats hebt voor een (echte) eigen kano of kajak. Je deze lange zomer toch lekker wilt chillen in je eigen boot, dan is een opblaasbare versie misschien helemaal zo gek niet. Dit moet Jeroen zo ongeveer gedacht hebben toen hij ons onderstaande foto's en enthousiast blogje van zijn kanotocht stuurde.
Hej Jeroen, bedankt! Veel peddelplezier en prik 'm vooral niet lek. We zetten onderaan je gastblog twee linkjes waar aspirant kopers zich kunnen melden.

... Lees verder:
(r)Evolutie van de opblaaskano

Reddingsvest of zwemvest, veilig het water op!

Veilig varen begint met de juiste uitrusting. Of je nu in een open kano zit, gaat kajakken, in je eentje vaart of samen, het is belangrijk om altijd voor een goede veiligheid te zorgen. Want hoewel het niet de bedoeling is, kun je toch te water raken. Een vest van hoge kwaliteit kan dan handig zijn.

... Lees verder:
Reddingsvest of zwemvest, veilig het water op!

<< Eerste < Vorige [1 / 3] Volgende > Laatste >>