#kanokaart


peddelplezier in sportieve seizoenen

Kanokaart

Sup- en kanokaart viakanoweb

Het ziet er naar uit dat je nog even moet wachten op versie 2022 van de vernieuwde sup- & kanokaart. Ben je nu al op zoek naar mooie instapplekken en kanoroutes? We verwijzen je met veel plezier naar enkele fraaie en informatieve bronnen in boek- en web-format:

Kanoparadijs Nederland

Al jaren het standaardwerk voor toerkanoën en suppen. Een herziene druk met de 43 mooiste routes van Nederland. Nieuwe instappunten, nieuwe overdraagplaatsen en routemarkeringen. Veel oorspronkelijke beeklopen zijn hersteld en een vaarvergunning hoef je vrijwel nergens meer aan te vragen. Kanoparadijs Nederland is verkrijgbaar bij de boekhandel, de betere kanozaak of rechtstreeks bij de auteurs te bestellen op www.jolandalinschooten.nl

145 Kanonatuurroutes Friesland, Noord Holland

Twee prachtige kanoroutegidsen van Rob Nuij. Met deze gidsen peddel je als kajak-, kanovaarder of StandUpPaddler door heel Noord-Holland en Friesland en ontdek je de mooiste plekjes. Een adressenlijst van campings langs de routes en extra algemene informatie over het kanovaren maakt beide gidsen compleet. Kanonatuurroutes bestel je bij: www.kajak.nl

Kanoroutes.nl

De kanoroutewebsite van Johan Burger, een actieve kajakvaarder die het leuk vindt om nieuwe plekken te ontdekken waar je prima kunt varen. Naast prachtige fotografie deelt Johan zijn handige vaarkaartjes of GPS-tracks voor onderweg.

Sup-routes

Veel mooie SUP-routes vinden vaak hun oorsprong in bestaande kanoroutes, bijvoorbeeld als ingekort afsteekje, als verlenging of gewoon vanaf een ander op- of instapplekje aan de route. Op het web vind je ze snel en gemakkelijk via een handige zoekopdracht: Suproutes zoeken

Peddeltochten in de Waterkaarten app

Met de Waterkaarten app (voorheen ANWB Waterkaarten) heb je alles wat je op het water nodig hebt bij de hand. Ga veilig en voorbereid het water op. Met ANWB Wateralmanak 2, navigatie, routeplanner, actuele vaarinfo en stremmingen. Alle waterkaarten van o.a. Nederland en België en vaarkaarten van de populairste regio's van Nederland. Plan je mooiste vaarroutes.

"Als Waterkaarten zijn wij blij dat in het kader van veiligheid op het water enkele peddeltochten via kanoweb visueel gemaakt worden op de vaarkaarten en ANWB Wateralmanak 2 in onze app. Het betreft voornamelijk peddeltochten die het vaarwater van de grotere pleziervaart kruisen.
Vink de routes in de app aan in Profiel > Kaart Opties > Legenda > Oriëntatie > Bewegwijzerde kanoroute. Zo kunnen we op het water altijd rekening met elkaar houden."

Trekkershutten aan het water

Nederland is een waterland in hart en nieren. Of je nu met een kano, kajak of sup een leuke trektocht gaat maken, wat is er leuker dan ’s avonds overnachten in een Trekkershut aan het water? Kies uit de verschillende typen Trekkershutten en locaties. Hou je van rustige natuurcampings of overnacht je het liefst op een plek waar een eetgelegenheid in de buurt is? Je vindt deze informatie allemaal op de terreinpagina’s van de hutten.