Home · Kajakvaren Gelderland

Kajakvaren Gelderland

Gelderland herbergt een grote diversiteit aan vaarwater om er eens lekker met je kajak op uit te trekken. Van smalle slootjes, beken, veengoten, kanalen, meanderende riviertjes als Berkel, Oude IJssel en Linge, de grotere rivieren Rijn en IJssel (bekend van de VeluweRally) tot aan de Randmeren.

Voor iedere kajakvaarder "wat wils".

Een "netwerk" van kilometers vaarwater nodigt je uit voor een heerlijke belevenis aan kortere en langere, dag- of meerdaagse kanotochten.

Gelderland levert je sportieve streken ツ

Nu zijn er niet direct overal rondtochten mogelijk, zodat je ook wel eens afhankelijk bent van vervoer van- of naar je start-/eindpunt... Maar toch.. beslist meer dan de moeite waard om de afwisselende natuur van Gelderland eens te gaan ontdekken tijdens de wintermaanden, het vroege voorjaar of de zomervakantie. De Berkel en Oude IJssel zijn rijkelijk voorzien van kanostoepen en picknickplaatsen, maar je vindt ze ook elders. Wil je wat langer vertoeven, gastvrije campings zijn vaak kortbij het water te vinden.

Kanoroutes in Gelderland

We helpen je natuurlijk graag een eindje het water op met wat handige info. Als aanzetje! Immers, vaarplezier begint thuis. Ontdekken en genieten doe je volop onderweg.

Op onze overzichtspagina's Kanovaren Gelderland en Kanovaren Achterhoek, maar óók bij de Kanonatuurroutes van Rob Nuij vind je vast en zeker nog meer fraaie mooie kanoroutes in Gelderland :

Kanovaren Gelderland Kanovaren Achterhoek Kanonatuurroutes van Rob Nuij

Onderstaand enkele kanoroute suggesties. Je ziet aan pictogram eenvoudig of het een enkel-, vv-, of rondtocht betreft.

Kanorondtocht Hattem (Veluwse Wetering) - Veessen (IJssel) - 30km
Kanovaren de Linge - Geldermalsen - Asperen - 20km
De Linge - Rumpt Buren v.v. - 30 km
Kanoroute "rondje Zutphen" - 16km
Rondtocht Twentekanaal - Berkel - 20km
Kajakroute Oude IJssel en Aa-strang - 16km
Rondje Veluwemeer, Elburg - de Ral - 22km

En.. zoals (bijna ;-) alle kanoroutes op kanoweb, de tochten zijn prima geschikt om óók met een open kano te ontdekken! Wij varen over algemeen gemixt; kajak én kano! - Veel peddelplezier!