Antolla, vertrekpunt in zuidelijk Saimaa-gebied

We bezoeken Tiina in Antolla. Zij is zeer bekend met de regio en als gids peddelt zij regelmatig mee over de meren in het beschermde gebied Luonteri even ten zuidoosten van Mikkeli. Enthousiast vertelt zij over haar activiteiten als gids en over de gemêleerde groepen die, net als wij, de regio via het water willen verkennen. Ze raadt ons een paar mooie routes aan. Routes die zij zelf ook peddelt wanneer ze een groep voor het eerst mee het water opneemt. Vooral gezinnen met weinig kano ervaring begeleidt zij zeker op hun eerste tocht. "Veiligheid staat voorop."

antolla

... Lees verder:
Antolla, vertrekpunt in zuidelijk Saimaa-gebied

Zuid Luonteri, beschermd natuurgebied

Het weer is druilerig, flink bewolkt, maar de temperatuur is aangenaam. Het merengebied zuidelijk van Luonteri is de moeite van het ontdekken waard. Het Hietavesi over en noordelijk richting. Heposaari, waar de prachtige vergezichten over de Linnanpaanselka ons opnieuw verrassen. Dit is echt genieten van rust en ruimte. Na elke bocht wanen we ons in een ander landschap.

... Lees verder:
Zuid Luonteri, beschermd natuurgebied

Nopola, een laatste tocht in zonsondergang

Na onze fantastische kanotochten over de Finse meren bezoeken we vandaag Mikkeli, de toegangspoort tot het Finse merengebied. Eindelijk maken we eens kennis met Marianna. Samen met Jouko en Harri, heeft zij ons de mogelijkheid geboden en veel materiaal aangedragen om perfect kennis te maken met de ongerepte Finse natuur.

Onder het genot van een echte Finse lunch met, naar Fins gebruik, eigen gebrouwen bier, vertellen we enthousiast over onze peddelroutes en de Finse gastvrijheid die we onderweg hebben ervaren.

... Lees verder:
Nopola, een laatste tocht in zonsondergang