Photography by kanoweb

Kolovesi Nationaal Park - Saimaa merengebied

kolovesi nationaal park Kolovesi NP - 1 van 100 secret journeys
Via via een exemplaar van National Geographic onder ogen. Een special met "100 secret journeys, worlds best hidden adventures". Het is al weer een tijdje geleden, maar inderdaad, het Kolovesi National Park hoort wat ons betreft zéker in dit rijtje thuis!

... Lees verder:
Kolovesi Nationaal Park - Saimaa merengebied

Wilderness kanotochten, dichterbij dan je denkt!

Echte wilderness kanotochten hoef je niet enkel te zoeken in Canada, Alaska of Lapland, Noord Scandinavië. Het Saimaa merengebied in het oosten van Finland biedt je ongekende mogelijkheden om ongestoord van je kanotocht te genieten. Een "wildernessgevoel" alsof je in de diepe bossen van Canada peddelt.

Honderden kilometers peddelen, nooit overdragen. Je eigen plekje vinden in de wilderness. Niet na elke bocht weer verrast worden door luidruchtige toeristen. Geniet en ervaar de ruimte, het water, de kleurrijke bossen, de oeroude rotspartijen en de vele unieke diersoorten zoals de Saimaa rob. Het uitgestrekte Saimaa merengebied biedt je alles voor een onvergetelijke wilderness kanotocht. En is bovendien verrassend dichterbij dan je denkt. Slechts op enkele uren rijden van Helsinki !

... Lees verder:
Wilderness kanotochten, dichterbij dan je denkt!

Het Finse merengebied per kano of kajak ontdekken

De prachtige merengebieden in Finland behoren tot een van de meest unieke en geliefde plekken om per kano of kajak te ontdekken.

Niet alleen vanwege de enorme uitgestrektheid en aaneenschakeling van waterwegen. Maar Finland biedt elke peddelaar uiteenlopende mogelijkheden, van stroomversnellingen overwinnen tot heerlijke tochten peddelen over de uitgestrekte meren en heerlijk genieten van de ongerepte natuur en rust.

... Lees verder:
Het Finse merengebied per kano of kajak ontdekken

Kano en kajak navigatiekaart Saimaa Merengebied

Kaart Centraal Saimaa merengebied Een prachtige set zéér gedetailleerde kanokaarten in ringband op watervast materiaal

Centraal Saimaa merengebied

Schaal 1:50 0000.
Voor het Nationaal Park Linnansaari, de meren Haapaselkä, Joutenvesi. Het Nationaal Park Kolovesi en het Kermajärvi meer.

12 gedetaillerde kaarten op A3-formaat

Verkrijgbaar bij diverse plaatselijke kanoverhuurders.