Photography by Kanoweb

VeluweRally 2017 - Warm je op!

24-9-2017 - Vroeg uit de veren om de start van de VeluweRally 2017 niet te hoeven missen. Ik schuif even de gordijnen opzij en .. Zo hej .. wat een mist! Dat wordt vast wat later.. Een voorzichtige reis richting Deventer volgt, met amper 50 meter zicht. Pakweg 200 enthousiaste kanovaarders hebben zich vooraf ingeschreven en vertoeven al sinds zaterdag op de prachtige stadscamping Deventer. Langzaam aan druppelen nog eens tientallen deelnemers binnen, op gemak hun weg zoekend naar het inschrijfbureau en startplek aan het naastgelegen weiland.

Dank aan Moosecamp (ook sponsor van de VeluweRally) voor mooie videofragmenten van de start!

De koffie om je even op te warmen vindt gretig aftrek. Eerst maar eens een bakkie. Al snel tref ik Martin. Hij vermoedt dat de mist wel ietwat eerder op zal trekken dan de dag ervoor.. Voor de deelnemers wordt het dan ook geduldig wachten tot nieuwe starttijden bekend gemaakt worden. Uiteindelijk wordt het geduld van de vaarders wel aardig op de proef gesteld zodra blijkt dat de 80-kilometer gaat vervallen en de start pas om 12.00 uur zal plaatsvinden.

Inschrijven VeluweRally Er heerst een gezellige en ontspannen sfeer en als of het zo moet zijn, nèt voor twaalven prikt het zonnetje door de dikke grijze deken en klokslag twaalf is de mist verdwenen. Een zonnige start en VeluweRally volgt. Het deelnemersveld sprint stevig peddelend al juichend en joelend onder de spoorweg richting de IJssel. Wat een fantastisch gezicht! De voorspelde zonnige VeluwRally is van start. Al is het wat later dan menigeen had verwacht. Het vaarplezier is er niet minder om!

VeluweRally 2017 Vanaf de spoorbrug nog een laatste blik op de enthousiaste deelnemers. Ieder hun eigen avontuur en knappe prestatie tegemoet varend. Proficiat allen! In bijzonder Tim en Jasper. Zij hebben hun uitdaging waargemaakt en laten zien dat het open kanovaren niet onderdoet aan kajakvaren. - Lees het hier:

Knappe prestaties op de VeluweRally!