Photography by Kanoweb

VeluweRally 2016 - veilig genieten!

De IJssel wordt door de jaren heen een steeds drukker bevaren vaarroute. Beroeps- en pleziervaart nemen toe. Met name op het traject Arnhem - Zutphen. Het waarborgen van de veiligheid van de vele kanovaarders tijdens het jaarlijkse kano-evenement de VeluweRally heeft de organisatie doen besluiten in zijn geheel af te stappen van nood- en laagwaterscenario's zoals afgelopen jaar. Vanaf 2016 start dé afsluiting van het kanoseizoen vanuit Deventer in het weekend van 24 en 25 september.

Impressie voorbereiding examen kajakinstructeur binnenwater A - IJssel - Deventer

De belangrijkste elementen van de VeluweRally blijven zoals je het gewend bent. Een betaalbaar weekend van gezellig samenkomen, met overnachtingsmogelijkheid, een zaterdagmarkt, en verschillende afstanden varen op de IJssel!

Startlocatie "de Worp" Deventer

De organisatie heeft een prima overeenkomst kunnen sluiten met camping "de Worp" aan de westzijde van de IJssel. De camping ligt direct aan het water. Bovendien brengt het veel leuke extra's. Met het pontje ben je binnen no-time in de binnenstad van Deventer om nog even te shoppen of om een leuk terrasje te pakken. Op de camping is meer ruimte voor de zaterdagmarkt en je kunt gebruik maken van goede toiletten en prima douchegelegenheid.

4 afstanden te varen

Tijdens het laagwaterscenario afgelopen jaar heeft de organisatie al flink wat ervaring op kunnen doen. Zo wordt er een nieuwe afstand van 20 kilometer (Deventer - Wijhe) toegevoegd. De 35 kilometer eindigt in de jachthaven van Hattem en de 50 kilometer in Kampen. De 100 kilometer krijgt een geheel nieuwe invulling. De tocht wordt ingekort tot 80 kilometer, waarbij het zwaartepunt in het begin zal liggen, van Deventer naar Gorssel stroomopwaarts!. Daarna van Gorssel terug naar Deventer en de finish in Kampen. Voor alle kanotochten geldt dat de zwaarte gelijk is aan wat je in vorige edities van de VeluweRally gewend bent.

Verslag VeluweRally 2016 Camping de Worp

In 2017 worden de huidige trajecten, startlocatie, finishlocaties, etc. behouden, de zaterdagactiviteiten worden uitgebreid. De organisatie val verder gaan met verbeteringen. Eke suggesie is daarbij welkom! Tot 23 en 24 september 2017!