Photography by Kanoweb

VeluweRally 2015 - wind mee?

Genieten van de vroege ochtendzon, stralend blauwe lucht, géén mist, normale waterstand, een lekkere stroming op de IJssel en wind mee. Een perfect scenario voor de honderden enthousiaste deelnemers aan de 37e VeluwRally op 27 September. Een ding is zeker, de stroming hebben de vaarders niet tegen, voor de rest is het nog even koffiedik kijken.

veluwerally 2015 gaat door Gevleugelde deelnemers aan de afgelaste VeluwerRally vier jaar geleden

De voorbereidingen zijn al een tijd in volle gang, de inschrijving is inmiddels geopend! Heel wat kanovaarders, verenigingen en natuurlijk de organisatie, de vele vrijwilligers, zien al tijden uit naar de start van deze prachtige prestatietocht over de IJssel. Kanovaren van Giesbeek naar Zutphen, Deventer of Kampen, resp. 35, 50 of 100 kilometer.

Kanovaren met de wind in de rug?

Dat is nou net iets wat de organisatie de deelnemers niet kan garanderen. Maar voor elk ander scenario ligt een oplossing klaar. De VeluweRally gaat zelfs door bij een te lage waterstand!
De 100km-ploeg vaart gewoon de 100 kilometer van Giesbeek naar Kampen. De 35km- en 50km-vaarders vertrekken dan vanaf Deventer. Finishlocaties worden Hattem, resp. Kampen. Op maandag (in de week vóór de start), dus ruim voor de VeluweRally wordt dit bekend gemaakt. Check dus dan de website van de VeluweRally voor mogelijke wijzigingen.
Heb jij je al ingeschreven? : VeluweRally.nl
Check zelf de waterstand aan de IJsselkop (7.80 mtr!)
Updates:
Laagwaterscenario breekt traditionele VeluweRallly
Lees het verslag van de Veluwerally 2015 op kano.watersporters.nl