Photography by Kanoweb

VeluweRally 2012 - Een kanotocht van formaat!

Voor een kleine 500 kanovaarders zit het er jammer genoeg weer op. De VeluweRally, een prestatietocht over de IJssel van 35, 50 of 100 kilometer, bedoeld voor iedere ervaren kanovaarder van jong tot oud. De 100 kilometer vaarders zijn net vertrokken zodra we het Meentse strand oprijden. "Afladen en wegwezen" Opschieten dus. Nog snel even inschrijven en wat mooie plaatjes van het vertrek van de 50 kilometer vaarders. Fraai gezicht op de Posbank met de opkomende zon. Dit wordt een fantastische tocht! Maar dat mag ook wel, nadat we het vorig jaar (helaas) zonder moesten stellen.

start van de 50 kilometer naar Deventer De "snelle jongens" trekken zo te zien nog even hun broekriem (oid) aan, voor wat achteraf blijkbaar toch een iets te zware 50 kilometer is? Er zal toch wel met enige regelmaat getraind worden? ;-)

snelle jongens Opvallend veel open kanovaarders gaan met veel plezier op weg richting Doesburg waar op de kade een heerlijk ontbijt wacht. Ik sluit aan en op weg richting Zutphen. Aangezien ik vorig jaar het traject solo heb gevaren met enkele pauzes, stel ik mijzelf voor de echte Rally vandaag als "non-stop-versie" te varen. De warme koffie schenk ik me onderweg wel in.

veel open kano's van de partij Al snel schieten we van Rhederlaag de IJssel op, waar de huisfotograaf alle deelnemers weer op de gevoelige plaat vastlegd. De laatste flarden mist beginnen op te trekken. Op richting Doesburg! De zon komt goed door en gelijk een aangenaam temperatuurtje om te varen.

mistflarden op de IJssel bij Giesbeek Na het gebruikelijke "appeltjes vangen" en natuurlijk de controlekaart niet vergeten komt Dieren snel in zicht. Prachtig weer en allemaal blije vaarders!

dieren in zicht Links en rechts op de strandjes verschillende groepjes peddelaars. Keuvelend en genietend en zodra de versnaperingen zijn binnengehengeld, snel weer verder. Vanaf Brummen begint de wind ietwat aan te trekken, maar gelukkig nog redelijk in de rug. Dit zal later op de dag wat bijdraaien blijkt.

kanovaren over de IJssel Met de koffiekom en broodjes voor mij onderin de kano pak ik net voor Zutphen nog even wat flinke hekgolven. Heerlijk in alle facetten. De solo kanotocht over de IJssel zit er op. Nét op 12.01 uur binnen. En... Super genoten! Organisatie én vrijwilligers hebben van de VeluweRally voor veel kanovaarders weer een prachtige zomerafsluiter gemaakt. Bedankt allemaal!

aankomst in Zutphen Na nog een uurtje toeven op de Bult van Ketjen besluit ik uiteindelijk maar eens "over te zetten". Voor het laatste stuk over de Berkel huiswaarts heb ik geen controlekaart meer nodig. Op mn gemak peddel ik door de binnenstad de stilte van het achterland tegemoet..

zonder controlekaart geen doorvaart