Photography by Kanoweb

Succesvolle 32e Veluwerally

27 September 2009 - Vele enthousiaste kano- en kajakvaarders uit heel Nederland, maar ook vanover onze landsgrenzen, zijn naar Giesbeek gekomen om dit grootse evenement mee te varen. Dit jaar zijn opmerkelijk veel nieuwe en vooral ook jonge vaarders "toegestroomd". "Een echte impuls, deze verjonging van ons evenement" volgens coördinator Martin Stevense. Met ruim 540 deelnemers kan de 32e editie van de Veluwerally dan ook vol trots een een succes genoemd worden.

veluwerally De zon gloort al vroeg over het deelnemersterrein en het belooft een heerlijke dag te worden. Maar de helaas, plotseling opkomende mist over de Rhederlaag blijkt een hardnekkinge spelbreker voor het startmoment te zijn. Ongeveer anderhalf uur later dan gepland vertrekken de eerste vaarders richting Kampen en zijn hopenlijk voor 13.00 uur aan de controlepost in Deventer. Het laatste traject zal de vaarders waarschijnlijk wel wat gaan ophouden, gezien de uitzonderlijk lage waterstand van de IJssel.

veluwerally Rond elven passeren de snelste vaarders de, door KV Anax bemande, controlepost Zutphen. De zon laat zich goed zien en het begint hier al behoorlijk gezellig te worden. Een flinke stroopwafel voor wat extra energie en snel verder. Oud coördinator Gerard Bos kan nu redelijk op zijn gemak het evenement eens vanuit een ander perspectief bekijken nu hij na vele jaren het stokje heeft overgedragen aan Martin Stevense. Toch is er af en toe nog flink overleg om alles in goede banen te leiden.

veluwerally Geleidelijk aan wordt het wachten op de grootste groep, de vereniging met meeste deelnemers, de oudste, de jongste, de natuurgenieters, kortom een zeer gemêleerd gezelschap aan Veluwerallyvaarders. Op de vele strandjes wordt het leuk picknicken onderweg, de eerste groep heeft al een prachtig uitzicht op Zutphen, met de nu wel heel sterk zichtbare kademuur. Anderen peddelen door richting Deventer voor de felbegeerde medaille, maar vanzelfsprekend in de eerste plaats gewoon voor het plezier van het varen.

veluwerally De Veluwerally, een kano- en kajakevenement dat je minimaal één keer meegemaakt moet hebben. Ben je volgend jaar ook van de partij!?