Photography by Kanoweb

VeluweRally 2015 - wind mee?

Genieten van de vroege ochtendzon, stralend blauwe lucht, géén mist, normale waterstand, een lekkere stroming op de IJssel en wind mee. Een perfect scenario voor de honderden enthousiaste deelnemers aan de 37e VeluwRally op 27 September. Een ding is zeker, de stroming hebben de vaarders niet tegen, voor de rest is het nog even koffiedik kijken.

veluwerally 2015 gaat door Gevleugelde deelnemers aan de afgelaste VeluwerRally vier jaar geleden

... Lees verder:
VeluweRally 2015 - wind mee?

36e VeluweRally - peddelplezier van start tot finish

Vroeg uit de veren, gisteravond alles nog even voor de zekerheid nagekeken, zelfs de spork voor "het geval dat.." maar meegenomen. In het donker richting Giesbeek. Ziet er goed uit, geen mist.. Alhoewel? Bij Doesburg helaas wat flarden over de IJssel, mooi gezicht, maar mag snel wegtrekken wat ons betreft. Het is een méér dan gewoonlijke drukte van belang op het startterrein. Het startveld kano's en kajaks kleurt met de minuut vrolijker. Dat stemt goed, gezelligheid troef!

tevreden startmeisters

... Lees verder:
36e VeluweRally - peddelplezier van start tot finish

Veluwerally 2013, een feest om niet niet te vergeten!

Het is de organisatie, de vele vrijwilligers én de deelnemers gelukt om van van het 35-jarig jubileum een waar feest te maken. Op het startterrein in Giesbeek is het tussen de vele tentjes een kleurrijk schouwspel van kano's en kajaks in alle soorten en maten. Fanatieke vaarders van jong tot oud verzamelen zich voor een fantastische afsluiting van het vaarseizoen. Alhoewel,.. de echte dieharts zullen vast en zeker ook deze winter "gewoon" doorvaren.

Zaterdagmiddag wordt door diverse vaarders het examenmoment open kano goed benut. De tweede hands kanomarkt, stands van Kanoshop, Kajan watersport, Bever sport, Globetrotters, Moosecamp én de friteskraam worden druk bezocht. En vanzelfsprekend trekt ook de "RWS30", de patrouilleboot van Rijkswaterstaat, weer veel belangstelling.

skin on frame

... Lees verder:
Veluwerally 2013, een feest om niet niet te vergeten!

VeluweRally 2013 viert 35-jarig jubileum

De Veluwe Rally is sinds jaar en dag een van de grootste kano-evenementen in Nederland. De tocht wordt georganiseerd door stichting de Veluwerally en gehouden op de laatste zondag van september.
Dit jaar is dat op zondag 29 september 2013.
Deze prestatietocht is bedoeld voor iedere ervaren kanovaarder.

... Lees verder:
VeluweRally 2013 viert 35-jarig jubileum

VeluweRally 2012 - Een kanotocht van formaat!

Voor een kleine 500 kanovaarders zit het er jammer genoeg weer op. De VeluweRally, een prestatietocht over de IJssel van 35, 50 of 100 kilometer, bedoeld voor iedere ervaren kanovaarder van jong tot oud. De 100 kilometer vaarders zijn net vertrokken zodra we het Meentse strand oprijden. "Afladen en wegwezen" Opschieten dus. Nog snel even inschrijven en wat mooie plaatjes van het vertrek van de 50 kilometer vaarders. Fraai gezicht op de Posbank met de opkomende zon. Dit wordt een fantastische tocht! Maar dat mag ook wel, nadat we het vorig jaar (helaas) zonder moesten stellen.

... Lees verder:
VeluweRally 2012 - Een kanotocht van formaat!