Photography by Kanoweb

36e VeluweRally - peddelplezier van start tot finish

Vroeg uit de veren, gisteravond alles nog even voor de zekerheid nagekeken, zelfs de spork voor "het geval dat.." maar meegenomen. In het donker richting Giesbeek. Ziet er goed uit, geen mist.. Alhoewel? Bij Doesburg helaas wat flarden over de IJssel, mooi gezicht, maar mag snel wegtrekken wat ons betreft. Het is een méér dan gewoonlijke drukte van belang op het startterrein. Het startveld kano's en kajaks kleurt met de minuut vrolijker. Dat stemt goed, gezelligheid troef!

tevreden startmeisters Wat wil je ook, de vooruitzichten zijn bijna zomers. Aan de start nog niet voelbaar, maar dat verandert snel. Start wordt uitgesteld, toch mist, kleine teleurstelling. Een kwartier nadat de 100-kilometervaarders richting Kampen zijn vertrokken (als een speer trouwens!) klinkt bijna historisch "Noch ein minute tot dem start!". Leuk geprobeerd, verkeerde stem, we hebben je door! ;-) De grote groep 50-kilometervaarders vertrekt richting Deventer. Nog één kwartiertje wachten en de laatste groep vertrekt richting Zutphen.
Kampen, Deventer, Zutphen, alle neuzen wijzen de zelfde richting op: De IJssel. Weer een pracht van een prestatietocht!

kanovaren voor de medaille Dit jaar geen fotograaf aan de uitgang Rhederlaag. Moet eigenlijk ook niet zo'n probleem zijn. Tegenwoordig "schiet" en deelt ieder zijn of haar plaatjes wel via het internet, clubblad of anderszins. De IJssel is dit jaar snel gevonden. In vergelijk met de wind van afgelopen jaar is het nu een makkie. Rustig langs Doesburg, Dieren om in Olburgen het gebruikelijke appeltje te vangen.

kanovaren ijssel 2014 Maar wacht.. RWS heeft haast, met een noodgang komt de speedboot ons achterop. Ja hoor.. Goed voorbeeld! Is het niet: "Voorkom gevaarlijke situaties door alert te zijn op hinderlijke golfslag of zuiging van uw schip. Minder tijdig vaart"?! Varen doe je samen! De kajak net achter mij wordt door een onbenullige hekgolf opgebeurd en slingert bijkant mn 60 jaar oude canvas in. Ik ben Woest! Iets verder wordt eindelijk vaart geminderd, omkeren? ho maar.

kanoën ijssel brummen - rustmomentje Dit alles mag de pret niet drukken. Tis tenslotte heerlijk genieten van het mooie weer. Met de regelmaat een praatje en even opvaren met collega peddelaars. Leuk! Tijd om eens even aan wal te gaan om de benen te strekken. Vooral veel kajakvaarders passeren de groene walkant. Open kanovaarders helaas wat minder. Op slechts enkelen na, zelfs de vaarders van solokano.nl niet gezien. Alhoewel.. aan de start warempel twee, maar die waren snel vooruit... voor de gelegenheid wél in een mooie tandem. ;-)

anax blues - controlepost Zutphen komt in zicht. Ik ga nog even lekker achterover, het laatste stukje "drijvend genieten". Dan.. muziek over het water! En niet zo maar..! Het is de "ANAX-Blues" vanaf de kade. Als drijvende toeschouwer in de open kano natuurlijk snel even mn peddel in de guitaar-stand om een stukje "luchtpeddelguitaar" mee te spelen. Een welkome aankomst op de "leukste controlepost van Zutphen". Okee, er is maar één controlepost ;-), maar toch... mag, uh.. moet gezegd! Nog een uurtje koffie en wat babbelen. Tijd om de kano over te zetten voor mijn "VeluweRally-extension" over de Berkel richting huis. Tjonge.. het was weer eens genieten! Organisatie, vrijwilligers, vaarders, bedankt voor weer een Super-VeluweRally!

Meer info, aanmelding nieuwsbrief of meevaren, zie: VeluweRally
Impressies van voorgaande jaren op vind je hiernaast.