Photography by Kanoweb

Open Kano Treffen 2015 Weerribben Ossenzijl

Zonovergoten, gezelligheid troef, veel plezier en voor iedere kanovaarder zéker wat wils op het Open Kano Treffen 2015! De weersvooruitzichten voor alweer het twaalfde meerdaagse treffen in Ossenzijl zijn zó goed, dat op woensdag en donderdag de eerste deelnemers al kwartier komen maken en hun eerste toertje door de Weerribben varen.

open kano treffen 2015 ossenzijl weerribben

... Lees verder:
Open Kano Treffen 2015 Weerribben Ossenzijl

Open Kano Treffen 2014 - de Weerribben

Openlucht theater
Mooi weer zorgt ervoor dat de meeste deelnemers in de loop van vrijdag al verschijnen op camping de Kluft in de Weerribben voor hét Open Kano Treffen van het jaar. Tot laat in de avond "stromen" kanovaarders binnen en worden de onderkomens voor de nacht opgebouwd. In de schemering worden we verrast door Valerie met een prachtige dia/film-presentatie: Snake en Peel rivieren kanotocht, een wildernis reis door het Canadese Yukon Het zet direct de toon voor het kanoweekend: kanovaren is avontuurlijk, veraf of dicht bij huis. Een prachtige (niet officiele ;-) opening van het Open Kano Treffen 2014.

... Lees verder:
Open Kano Treffen 2014 - de Weerribben

Open Kano Treffen viert 10-jarig bestaan

De grootse opkomst van open kanoliefhebbers zorgt in het weekend van 6 tot 9 september voor een bruisende gezelligheid op de trekkersvelden van Camping de Kluft in Ossenzijl. Uit alle windstreken arriveren in de loop van vrijdag open kano cracks, beginners, liefhebbers en geïnteresseerden. Het lijkt wel of er een supergroeimiddel is gebruikt; vanuit de groene grasmat "ploept" de ene na de andere tipi omhoog. Er ontstaat een waar doolhof van tipi's, tenten, tarps én natuurlijk open kano's; de een nog langer, mooier, kleurrijker dan de ander. Tot diep in de nacht klinkt de gitaarmuziek aan het kampvuur. Iedereen heeft zijn/haar plekje en elkaar gevonden. Veel nieuwe gezichten en gelukkig ook weer de vaarders van het "eerste uur". Het belooft een spektakel-weekend te worden.

open kano treffen

... Lees verder:
Open Kano Treffen viert 10-jarig bestaan

Open Kano Treffen 2012 in de Weerribben

Zaterdag 8 september, veel zon en af en toe een wolkje op de eerste dag van het Open Kano Treffen 2012 in Ossenzijl. De pakweg 70 deelnemers hebben allemaal een prima plaatsje gevonden aan de waterkant op camping de Kluft. Na een stevig ontbijt wordt traditioneel het dagprogramma geimproviseerd. Tandemvaarders trekken er met Rick op uit. Mark introduceert voor de solovaarders en liefhebbers het Freestyle kanovaren en (eindelijk....) met dit mooie weer kun je er natuurlijk niet om heen; omslaan met je kano. Unaniem worden Arij en Elize aangewezen als "vrijwillig" instructeur voor dit spektakel.

... Lees verder:
Open Kano Treffen 2012 in de Weerribben

Open Kano Treffen 2011 in de Weerribben

Zaterdag 10-9-2011 - De kop van het Open Kano Treffen 2011 in de Weerrribben is er snel af. Het warme welkomstwoord van Arij nauwelijks afwachtend, spoeden zich de eerste deelnemers naar de waterkant om even later in groepjes elk een plekje in de luwte op te zoeken voor de instructies in de diverse disciplines. Tandem, solo, beginners en gevorderden, voor elk wat wils. De boten worden getrimd, de een met een jerrycan water, de ander met een discussie van "nee jij deze keer voorin" - "absoluut niet, ik ben niet voor niets afgevallen deze zomer". De vaarders met een hond aan boord zijn dit jaar sterk vertegenwoordigd. Nu weten we waarom. Géén discussie en een goed getrimde kano!

... Lees verder:
Open Kano Treffen 2011 in de Weerribben