Photography by Kanoweb

Open Kano Festival 2018

Een feest van en voor open kano vaarders!

Je staat er niet gelijk bij stil, maar om de jaarlijkse samenkomst van (dit jaar bijna 300!) enthousiaste open kanovaarders, het Open Kano Festival, tot een geslaagd feest te maken gaat een gedegen voorbereiding vooraf. Het tweede weekend van September komt dichterbij. Vakantieperiodes lopen af en dan is het eindelijk zover.. Het team van vrijwilligers neemt met elkaar nog wat "flinke hobbels". Daarna de laatste puntjes nog op de "i". En uiteindelijk valt alles prima op z'n plek, zo blijkt tijdens en na afloop uit vele blije gezichten en positieve reacties.

kanovaren - instructeurs - open kano festivalKorte kennismaking aanwezige instructeurs op het OKF-2018

De weersvooruitzichten zijn prima. Al op donderdag stromen geleidelijk de eerste vaarders binnen en vinden hun plekje verspreid over de verschillende velden aan de jachthaven op recreatiecentrum de Kluft in Ossenzijl. Het lijkt er op dat velen de aangekondigde opening met maar liefst twee voorstellingen in het "theater" van buurman Dirk op vrijdagavond niet wilen missen.

Sander - Canadian Style Paddling - open kano festivalSander flikt het maar weer.. Steelt de show met zijn "moves" en snoert alle deelnemers de mond ツ

"Auf dem Weg zum schönen Paddeln"

Het wordt een fantastisch weekend met vol programma. De vaste onderdelen en tijdstippen zijn in grote lijnen al uitgezet. Een keur aan workshops en prachtige toertochten het hele weekend door en vanzelfsprekend het hoogtepunt zaterdagavond. De grandioze demo's en vlootschouw op het water. De aan- en invulling van het OKF ontstaat uiteindelijk, als al jaren, spontaan en ter plekke. De vele enthousiaste vaarders maken er mét elkaar een méér dan gezellig kanofeest van.
Ja.. dat is de kracht van het Open Kano Festival: "Niets moet, alles mag".

anna - avalon - onak - open kano festivalAnna (ietwat nerveus), maar blij dat zij én haar kano van de partij zijn!

Juist daarom heeft het tweede weekend van September voor ons sinds 10 jaar een vast plekje in de agenda. Elk jaar weer ontmoeten we hier onze peddelvrienden en vooral nieuwe kano-enthousiasten. Kletsen en leren veel bij, varen elkaars kano's, proeven de nieuwste peddels, horen de mooiste verhalen, doen de mooiste ideeën op, en/of wisselen de fraaiste vaargebieden uit. Maar vooral.. we beleven met véél gelijkgestemden plezier op en aan het water!

Voor dit jaar een verslag van minder woorden, maar we hebben geprobeerd het OKF-2018 in beeld te vangen. Er is tenslotte zoveel te beleven.. daar wil je gewoon bij zijn!

6, 7 en 8 September 2019 staat al weer in de kalender

Beste peddelvrienden, bedankt voor weer een geslaagd OKF. Tot op of aan het water!
Dank liebe Paddlefreunde, bis nächtes Treffen!
Dear paddlefriends, thanks! See you next year!

Team Kanoweb ツ

Vaargebieden en kanotrips

Nog meer impressies

Mooi blog van Paula, The Cedar Journal:

Thoughts/Memories: Dutch Open Canoe Festival 2018