Photography by Kanoweb

Open Kano Festival 2017

Wow! Wat een tof kanoweekend!

Spijtig dat het zo snel voorbij gaat. We kijken nu al weer uit naar het Open Kano Festival 2018. Aan water dit jaar geen gebrek. Voor enkelen reden om op voorhand af te zeggen. Nou.. dat had je beter niet kunnen doen. Je weet ècht niet wat je hebt gemist! Ruim 160 deelnemers maken met elkaar van het OKF-2017 een waar kanofeestje. Veel blije gezichten en opgestoken duimen.

Aan het kampvuur met elkaar lekkere "golden oldies" zingen, na een fraaie vlootschouw en spectaculaire demonstraties van Sander, Frank, Franziska en Annemieke op het water. Overdag de toertochten, kanoclinics, peddels en kano's wisselen en uitproberen of je gewoon verlekkeren aan alles wat zich op het festivalterrein en aan het water afspeelt.

nat kanovaren op het okf De nieuwste peddels gaan van hand tot hand. Keus genoeg. Veel mooie exemplaren gaan mee de kano in. Zoals de handgesneden peddels van Dirk - Piper Paddles, stevige combi-pedddels van Lennart en Rob - Jaskolska, de in kleurrijk hout gelamineerde tourpeddels van Bart en Emiel - FreeRangerCanoe. Frank en Lude - Canoe&Survival hebben hun marketingplan goed voorbereid. "Zijn onze nieuwe peddels wel op tijd hier?" Perfect gepland laten ze hun nieuwste modellen door half Europa reizen richting Ossenzijl. Tja.. dán heb je wel bekijks! ツ

peddels kijken en proberen Aan nieuwe kano's dit jaar ook geen gebrek. Wolfgang - Swift kondigt al ver te voren aan dat hij met een volle trailer vanuit Oostenrijk onderweg is. Andrew vanuit Engeland met o.a. een mooi solomodel Hou, Bart - FreeRangerCanoe doopt zijn Abenaki rivier kano in het Overijssels nat. De nieuwe rode Twister van Anke - TwenteCanoe mag er ook zijn. Nog niet in het water geweest, dus "Kom op.. nat maken en varen!" Wat een plaatje!

twente canoe Vanuit de "Natte kletshoek" komt het voorstel om over land te peddelen, water genoeg. Een glijgoot door het natte gras misschien? Maar de heren van BushCanoe houden het bij marshmallows en woordspelletjes bij een lekker kampvuur onder het motto "Na varen is het goed rusten". Hoewel rust? Kletshoek blijkt een goede woordkeus, hoewel ik Ard tóch heb kunnen betrappen op een paar minuutjes stil genieten. ツ

de natte kletshoek Buurman Dirk is druk in de weer zijn schuur uit te ruimen en om te bouwen tot een heus filmtheater. Hij rekent op een grote opkomst zo blijkt. De schuurdeuren worden worden met zeil afgedekt voor nog wat extra plaatsen op het "balkon". De prachtige presentatie van Valerie en Geoff op vrijdagavond is helemaal uitverkocht. Genieten van fraaie beelden van een avontuurlijke kanoreis door Mongolië!

theater van Valerie Helaas worden enkele workshops dit jaar wat minder goed bezocht, maar ja, die worden dan ook niet overdekt gegeven. Dat doen we volgend jaar anders, toch? Allemaal inschrijven! Je steekt er altijd wat van op. Al is het maar je peddel of je duim. ツ

workshop Frank Müncker Maar goed, we kijken met veel plezier terug op een in veel opzichten meer dan geslaagd open-kano-weekend in Nationaal Park Weerribben-Wieden.
Organisatie, vrijwilligers én deelnemers: Top! In 2018 zijn we zéker weer van de partij!

Fotomomentje

Op verzoek een fotomomentje? Daar zijn we altijd voor in. ツ
Opdat we je niet vergeten!

jan

Nog meer mooie beelden?

Bekijk ons foto-album van het grootste open-kano evenement van Nederland!. Het album wordt nog aangevuld met veel nieuw beeldmateriaal, toegezonden door enthousiaste deelnemers, waarvoor dank!

Op de website van het Open Kano Festival lees je de terugblik van de organisatie:

Terugblik op het Open Kano Festival 2017
Foto-album OKF-2017
Schöne Bilder von Wolfgang Hölbling
Veel prachtige foto's van Günter Döring!
Goede sfeer @OKF-2017 - Open Canoe NL


Het live-blog is (te vroeg) gesloten ツ

Volgend jaar misschien een ècht live-blog.. (wanneer we tussen de vele activiteiten tijd kunnen vinden.

Gaan we open???

opening Vrijdag 8 september
Ja hoor.. Iedereen wordt bij elkaar getrommeld voor de mededeling dat de opening wordt verschoven.. En Arij zorgt voor een mirakel... De regen stopt en een (gebruikelijke) geïmroviseerde opening volgt.. Arij doet zijn regendansje en Ard staat hem bij om alles "live" te volgen op Facebook..

Een fijn en vooral ontspannen Open Kano Festival voor allen!

Onze keukenprinsesjes..

eten Vrijdag 8 september
zorgen natuurlijk weer voor een heerlijk stevige avondsoep.. En ... Perfect op smaak!

Eindelijk!

kanokamperen Vrijdag 8 september
Wat een genot! Na een lange reis door half europa zijn de nieuwe peddels van Lude en Frank dan toch nog op tijd gearriveerd.. Kom je even buurten!

Goedemorgen!

kanokamperen Vrijdag 8 september - 10.00 uur
Iedereen wakker na een goed ontbijt. Er heerst al een gezellige sfeer.

kanokamperen Enkele deelnemers amper terug van het nachtvaren. En... de weergoden zijn ons goed gezind.. Het festivalterrein heeft vannacht een lekker opfrisbeurtje gehad!

En ja hoor...

toertje Donderdag 7 september - 14.00 uur
Het eerste toertje wordt al gevaren !

Workshops en broodjes

workshops Donderdag 7 september
Benieuwd wie, wanneer en hoelaat welke workshops gaat geven? Check het op het prikbord bij de winkel aan de ingang.
Zaterdag en zondag kun je er ook terecht voor verse broodjes!

Aanmelden

havenmeester Donderdag 7 september
Nieuw dit jaar: aanmelden en afrekenen in het kantoor van de havenmeester aan de ingang van het festivalterrein. Wél praktisch!

Het kanofeest kan beginnen!

festivalterrein Donderdag 7 september
Het Open Kano Festival 2017 kan beginnen, alle voorbereidingen zijn getroffen, het festivalterrein ligt er al prima bij, plekjes genoeg voor het uitzoeken!