Home · Drie mooie stekjes in Zweden die je niet mag missen!

Drie mooie stekjes in Zweden die je niet mag missen!

Waar vind je in Zweden nu nog een camping waar je dagelijks actief bezig bent en gelijkertijd geniet van rust, ruimte en natuur? Vouw de kaart van Zweden op tafel voor je uit en prik blindelings een punt. Het moet al heel gek lopen dat je géén prachtig plekje ontdekt. Durf je dat niet aan? Dan prikken wij voor jou drie Zweedse campings die je niet wil missen wanneer je ontspannen van je vakantie terug wil komen.

Byn's Kanocamping

Kanocamping Byn - kanokamperen In Värmland direct aan de prachtige rivier de Klarälven ligt Byn's Kanocamping. Vaar de mooiste kanotochten over de Klarälven of geniet van heerlijke wandelingen door het Tiomilaskogen. Maak een fietstocht naar het Elandenpark en ontmoet de Koning van het Woud van dichtbij! Neem je wandelschoenen mee en bezoek via prachtige wandelpaden de waterval Braet Fallet.

kanovaren en kamperen
wandelen langs waterval Braet Fallet
Byn's Camping

Camping Tiveden

Midden in het hart van het robuuste Tiveden ligt Camping Tiveden, een heuse familiecamping. Een prima uitvalsbasis voor een fijne natuurvakantie. Zwemmen of varen in het Unden meer. Paardrijden in de directe omgeving, of hiken en klimmen over de grootste rotsblokken in het eeuwenoude bos van het Nationaal Park Tividen. Als toetje een prachtige kanotocht varen over idyllische meertjes door het bos.

hiken en kanovaren in Tiveden
Tiveden National Park
Camping Tiveden

Camping Falkudden

Pakweg 150 km van Stockholm, in de provincie Zuid-Dalarna, grenzend aan een uitmonding van de rivier Dalälven, ligt Camping Falkudden, met uitzicht op het water. Te voet of per kano maak je de mooiste trektochten door het Nationaal Park Färnebofjärden.

kanovaren Dalälven - Färnebofjärden
kano overdraagplaats
Camping Falkudden

Kanovaren in Zweden?

Al jaren peddelen wij met kano en kajak van Zuid naar Noord de mooiste vaargebieden. Van uitgestrekte meren, grote en kleine rivieren tot idyllische bergstroompjes. Op elke tocht is het weer genieten van de rust en de fantastische natuur.
Voor ons is Zweden is hét kanoland bij uitstek!

Kanoroutes en vaargebieden in Zweden