Wintertijd? Het wil maar niet wennen

In kanovaren via kanoweb

Ah verdorie.. Iets te optimistisch.. De voorspelde bewolking trekt vandaag tóch wat verder landinwaarts dan voorspeld. Gister was het ietwat aangenamer vertoeven op 't water. Niettemin prachtige herfsttinten op de kanotoertjes. Het vaarseizoen lijkt met de jaren al maar langer te worden. Hoewel.. kan zo maar zijn dat binnenkort het eerste ijs zich op het water vormt. Dan is het beter je mooie houten peddel thuis te laten. Eén peddelslag door het eerste dunne laagje ijs is al genoeg voor flink wat "bramen" aan de rand van je peddelblad.

kanovaren Berkel tunnel Overwelving Kanovaren in tunnel Overwelving

Maar goed. Voorlopig is het nog even genieten van het ijsvogeltje. Snel als altijd, van tak naar struik voor de kano uit, laat ie zich nog steeds niet "vangen" door de lens van de camera. Mooie tekening dat wel, zeker met een fraai kleurenpalet van herfstbladeren in de achtergrond. Nu eerst maar eens verder richting de binnenstad. Tsjee.. Eindelijk! Nieuwe ledlampjes in de onderdoorgang van de Overwelving. Dat werd eens tijd zeg. Na al die jaren de donkere tunnel op gevoel doorgepeddeld te hebben een èchte verademing. Mooi! Hoop wel dat déze lampjes 'hufterproof' zijn.

kanotocht herfstkleuren De Berkel in fraaie 'November-herfstkleuren'

Alweer het tweede weekend van November en nog steeds wil het niet wennen. Voor donker van het water af. Die klok een uur terug zetten had wat mij betreft nog wel even kunnen wachten. Dus rustig aan maar eens retour naar de favo kano-instap waar het kanokarretje geduldig ligt te wachten. Heerlijke herfst-toertjes. Morgen nog eens stroomop de andere kant op? Eerst maar eens zien wat de "weermannen" in petto hebben...

kano varen Berkelpark brug Het laatste bruggetje aan het Berkelpark, bijna thuis..