#blog
peddelplezier in sportieve seizoenen

Waterwandeling Rondje Zutphen

Vandaag voor de verandering geen beschrijving van het bekende Rondje Zutphen maar een actueel fotoblog. Op de pagina Praktische tips bij het rondje Zutphen (tijdelijk vervallen) vind je handige aanvullende info, een kaartje met instapplekken en meer routesuggesties.

Rondje Zutphen kanovaren Kanoknooppunt Marspoortstraat, drijvende kanostoep, openbaar toilet op loopafstand. Tip: lekker bakkie koffie aan de overkant voor je naar de IJssekade wandelt.

kanovaren inzet IJssel De IJssel staat erg laag vandaag. Bult van Ketjen is nu te hoog om veilig de kano in te zetten. Even doorlopen rond de nostalgische Jachthaven voor een inzet onder aan de 'slipway'.

Noorderhaven IJssel Een kort bezoekje aan de Noorderhaven, zo met het lage water écht een gat. "Passanten Welkom" aan de ingang.

Noorderhaven IJssel trap Wat een kunstwerk.. nog nooit zoveel bordjes 'verboden toegang' bij elkaar gezien. Snel weer naar buiten als de wind mij dat toestaat.

Overzetpunt Sluis Eefde Inmiddels via het Twentekanaal bij de sluis Eefde gearriveerd. Nog steeds flinke werkzaamheden. Het dak is er af. Gereed medio 2021. Overzetpunt naar het Afleidingskanaal. Op richting Berkel en terug.

Kapperallee stuw Berkel Stuw Kapperallee, het laatste overdraagpunt. Een mooie dag , maar zo te zien alsnog een flinke bui op komst. Snel door.

Berkel kanovaren Dit voorspelt niet veel goeds. De koeien liggen al in de wei. Het Rondje Zutphen. Zon, wolken, harde wind mee (èn tegen), een plensbui. Buiten spelen.. altijd genieten!