Waterwandeling Rondje Zutphen

In kanovaren via kanoweb

Geen beschrijving van het bekende Rondje Zutphen maar een actueel fotoblog. Je gaat er vast wel meer vinden. Dit rondje is gewoonweg prachtig peddelen in alle seizoenen. Zoek naar de praktische tips, die je gewend was op deze site? Check dan eens de informatieve kaart. Hier vind je multi instapplekken, overdraagplaatsen en routesuggesties in de regio.

Rondje Zutphen kanovaren Kanoknooppunt Marspoortstraat, drijvende kanostoep, openbaar toilet op loopafstand. Tip: lekker bakkie koffie aan de overkant voor je naar de IJssekade wandelt.

kanovaren inzet IJssel De IJssel staat erg laag vandaag. Bult van Ketjen is nu te hoog om veilig de kano in te zetten. Even doorlopen rond de nostalgische Jachthaven voor een inzet onder aan de 'slipway'.

Noorderhaven IJssel Een kort bezoekje aan de Noorderhaven, zo met het lage water écht een gat. "Passanten Welkom" aan de ingang.

Noorderhaven IJssel trap Wat een kunstwerk.. nog nooit zoveel bordjes 'verboden toegang' bij elkaar gezien. Snel weer naar buiten als de wind mij dat toestaat.

Overzetpunt Sluis Eefde Inmiddels via het Twentekanaal bij de sluis Eefde gearriveerd. Nog steeds flinke werkzaamheden. Het dak is er af. Gereed medio 2021. Overzetpunt naar het Afleidingskanaal. Op richting Berkel en terug.

Kapperallee stuw Berkel Stuw Kapperallee, het laatste overdraagpunt. Een mooie dag , maar zo te zien alsnog een flinke bui op komst. Snel door.

Berkel kanovaren Dit voorspelt niet veel goeds. De koeien liggen al in de wei. Het Rondje Zutphen. Zon, wolken, harde wind mee (èn tegen), een plensbui. Buiten spelen.. altijd genieten!