Watertaxi in Zutphen

In kanovaren via kanoweb

Zo brandschoon heb ik de kanostoep aan de Rozengracht nog nooit gezien. Maar ja.. voor het vertrek van de watertaxi vandaag mag het wel een keertje. Bezem hebben we niet meegebracht voor dit toertje, een flinke lamp om de tunnel onder de Overwelving te verlichten wel. De automatische verlichting valt blijkbaar niet meer onder "varend toeristisch attractief inZutphen". Maar lol.. Alle passagiers zijn aan boord en de spanning bij mn kleinzoon is extra groot zodra we de donkere tunnel inpeddelen. "Bukkeh!!"

kanovaren ganzen zutphen kanotocht Ganzen met jongen peddelen ons voorbij

Met zijn lampje schijnt hij aan het gewelf onze vaarweg door het donker. Die dikke spinnen bovenin ziet hij gelukkig niet hangen. Die loeren al op wat flinke haardossen van volgende passanten. Ganzen met jongen peddelen ons voorbij. Iets verderop een zeehond vanonder een steigertje. Ja echt. Wel blijven opletten. Een ontspannend dagje peddelen en uitstapje met picknick in het Wijnhofpark, een van de natuurlijke speel- en ontmoetingsplekken aan de Berkel. Topdag! En eh.. KanoverhuurZutphen, dank voor het lenen van de bezem, ligt onder het bankje op de kanostoep.

kano avontuur zutphen Bukkeh!!

Nog 10 van die mooie kanotripjes in Zutphen?

Inderdaad, de Hanzestad Zutphen is echt de moeite waard om vanaf het water te ontdekken. Ik schreef er al eens over in Kanosport Magazine en heb dit in het blog "Ontdek de mooiste peddelroutes in Zutphen" aangevuld met een tiental korte en langere routesuggesties. De een wat avontuurlijker dan de ander. Ga zelf op ontdekking en laat je in- en rondom Zutphen vooral verrassen!