Watercolors kanotocht

In events via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten

"Met de Water Colors vaarroute maak je op een unieke manier kennis met Amsterdam. De nieuwste lichtinnovaties verlichten het historisch erfgoed van de stad op een geheel nieuwe wijze. Voor zowel de bezoeker van Amsterdam als de Amsterdammer zelf is Water Colors een unieke manier om de stad te (her)beleven." Aldus de uitnodigende website van het Amsterdam Light Festival


Op het korte mailtje, "we hebben het plan Amsterdam Lights te peddelen, wie vaart er mee?" bedenk ik me geen moment. Dit wordt een leuke avondpeddel, zeker met de uitzonderlijk gunstige weersomstandigheden voor deze tijd van het jaar.. zélfs zwoele avonden midden December. Daar kan toch niks meer mis gaan?

kanovaren Amsterdam Fraaie verlichting en niet alleen op de "lichtjes route"

Waarschuwing voor harde windstoten

Alhoewel? Verdikkie, een "KNMI-code geel": juist in de avond harde windstoten. Geen waarschuwing voor de watersporters dit keer, het zal de tijd van het jaar wel zijn. Nog even wat afstemming met elkaar, alsnog Ă©Ă©n "afzegging".. jammer dan.. Drukt onze pret niet. In regen en wind laden we onze kano's af en binden ze vast op de steiger bij KV Zeeburg. De lichtgewicht begint op een flinke rukwind al te schuiven.. oeps.. hierblijven jij!

De "code geel" nemen ze bij KV Zeeburg wel heel erg letterlijk. Het fraaie clubgebouw voor ons? in waarschuwingskleur geschilderd. Snel naar binnen en omkleden, toch wel zo lekker, uit de wind. Al snel zijn alle deelnemers op het water.. Onze gids voorop. Tsjonge.. wat buffelen zeg! Maar de kanotocht is het méér dan waard. Een tocht om nog lang op terug te kijken!

Amsterdam Light Festival | KV Zeeburg

2019 een sportief peddeljaar!

Het weer van de laatste jaren maakt dat onze peddelseizoenen naadloos in elkaar overgaan. Met een uitstapje naar het Amsterdam Light Festival begint het nieuwe jaar weer vloeibaar. Dit jaar met een kleiner groepje dan gewend, maar zeker niet minder genieten. We varen zèlfs enkele lusjes extra door de Amsterdamse grachten. Met dank aan Kanovereniging Zeeburg waar we opnieuw gebruik mogen maken van hun faciliteiten. Een prima begin van een sportief peddeljaar.

kanovereniging Zeeburg Voorbereidingen op de kanosteiger bij KVZeeburg

Lichtspel aan de waterkant Lichtspel aan de waterkant

Lovers Amsterdam altijd druk Altijd een drukte bij het station

groot water Groot water, dus oppassen voor snel opstomende rondvaartboten

einde kanotocht Mooi einde van de kanotocht