Vaarplezier op het Kringelfieber

In events via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten


Laatste weekend April - Het is best wel even wennen. Op stap met de "young ones" van Canoe & Survival. Maar het beloofde "gegarandeerd vaarplezier" wordt méér dan waar gemaakt. Zeker op een treffen als het Kringelfieber aan de Edersee.

Kringelfieber - Camping Teichmann Halbinsel Camping Teichman

Een heerlijke sfeer met veel gelijkgestemden op 't "Halbinsel" aan het meertje op Camping Theichmann. Eerst denk ik nog "wat valt er hier nou te varen?" Maar de kleurrijke schakering van kano's aan de waterkant doet me al snel vermoeden dat hier iets bijzonders staat te gebeuren.

Kanovaren en kamperen Freestyle Canoeing in de vroege ochtend

Direct na het opzetten van mn tent merk ik dat bij menig kanovaarder kleurstelling van een tent ietwat gevoeliger ligt dan de kleurkeuze van een kano. Mijn rood-groen-gele "TenTeo" verraadt in ieder geval dat ik er bij ben en.. met veel plezier! Veel leuke reacties, temeer wanneer ik mijn "winterprojectje" even toelicht: "een kuipgrondzeil en ruime binnentent ook nog.. kom gerust even binnen".

Kleurrijke tenten kanovaren en kamperen

Genieten van een zonovergoten weekend, thuis staat de kachel te pruttelen.. Veel kletsen, kano's kijken, peddels voelen, maar ook de kunsten van menig kanovaarder op het water bewonderen. Het Kringelfieber geeft me weer eens een hele andere kijk op het kanovaren. Na twee workshops Canadian Style Paddling vertrouwt Frank me zijn Chestnut Chum toe: "Ga plezier maken op het water!" Wat ik me geen twee keer laat zeggen.

Canoe & Survival Canoe & Survival

In de schemering wordt de nieuwe belichting voor de gebruikelijke eindshow van het treffen getest. Een mooi moment om opgedane kennis van de dag uit te proberen. Alles en iedereen is op het water. Kris-kras door elkaar varend, zo lijkt het. Maar ieder vaart zijn of haar eigen "patroon", wat een (pré-)show! Niemand vaart ook maar iemand aan, zelfs in deze drukte en middenin de vele spontane of ingestudeerde bewegingen op het water.

Kanovaren in lichtshow Met elkaar kringelen in de lichtshow van Uwe

Wat een gevoel, zolang je snelheid hebt in je kano bepaal jezelf je momenten. Wanneer je even stil ligt kun je vertrouwen op de kunde van de ander.. Eerlijk gezegd.. mijn mooiste leermoment ツ

Sublieme opening avondshow Kringelfieber door veelbelovend jong talent Sander


Het weekend is, ondanks een extra dag van arbeid, jammer genoeg te snel voorbij. Het hoogtepunt van het Kringelfieber, met name het programma van de avondshow in de luwte van de wind, heeft menig vaarder zich wat anders voorgesteld. Maar is dankzij de prachtige verlichting - verzorgd door Uwe - en de uiteenlopende uitvoeringen Canadian- en FreeStyle kanovaren van diverse deelnemers - jong en oud - méér dan een fantastische afsluiter. Hoewel.. Midden in de nacht waait een stevige bries over het deelnemersveld, laat kano's over het veld rollen en kraken. Tarpjes vliegen uit.. Moeder natuur spreekt: "Tijd om op te pakken!"

Kringelfieber

Canoe&Survival | Kringelfieber | Camping Teichmann