Tukkers en trekkers

In mooiste routes via kanoweb


Vrolijk worden we welkom geheten in Dinkelland aan startpunt de Zoekerbrug: "Laatn jullie d'heele dag d'autoos staaan? Moe-j wel mee oppassen hoor, dr koomn hier hééle groote trekkers langs!" Nog in de veronderstelling dat de bestuurders toch wel zullen uitkijken met passeren.. "Nee hoor.. die kiekt nie op nen speegel meer of minder"
Okee, we zijn gewaarschuwd. Dan maar gelijk de "shuttle" naar eindpunt Lutterzand regelen. Na eerst nog een warme bak koffie met een strak gebakken stroopwafel zijn we het snel eens over de route van vandaag. "Stroomaf?" "Ja.. laten we dat maar doen" Met een stevige wind in de rug starten we onze afvaart over de Dinkel.

Dinkel aan het Lutterzand - Altijd weer genieten! Dinkel aan het Lutterzand - Altijd weer genieten!

Door de hoge waterstand is er flink meer stroming dan normaal. In combinatie met de stevige zuidwester, inclusief verrassende windvlagen, het vele bochtenwerk, overhangende takken en (nu) lage bruggetjes een super leuke uitdaging om te varen. We zijn er goed op voorbereid én gekleed. Een half uurtje eerder dan bij lagere waterstand arriveren we aan het Graafschappad. Herkenbaar aan de mooie houten brug die overigens wel toe is aan een opknapbeurtje.

Dinkel kanovaren - Lekker uit de wind Kanovaren Dinkel - Lekker uit de wind aan het Graafschappad

Twee passerende mountainbikers knallen over de brug en roepen in het voorbijgaan iets in de richting van onze provisorische schuilhut. De harde wind waait hun woorden er onverstaanbaar overheen. Even later zien we beiden aan de overkant van de Dinkel afstappen voor een plasje water in het veld. Aan hun gebaren te zien lijkt het als of ze bang zijn voor modder in de kettingkast. Even later fietsen ze terug over de brug.. "Tsja.. had noe moar nen trekker nommen, dan köj vedan"

De Dinkel, een uitzonderlijk mooi riviertje in Overijssel. Kanovaren op de Dinkel is enkel toegestaan in de periode van 1 sept t/m 31 maart. Een vaarvergunning voor deze periode vraag je aan bij het Waterschap Vechtstromen