Toertje Torenstad

In kanovaren via kanoweb

Een heus kanorondje aan het meer midden in de stad. In deze coronatijd een ideaal plekje om een frisse neus te halen. Het riet aan de stuw Tademasingel Houtwal is nog net laag genoeg om vanaf de Berkel de oversteek te wagen. Jammer genoeg ontbreekt hier nog steeds de kano-overstapplaats als eenvoudige verbinding naar al het recreatieve vaarwater dat onze stad rijk is. Maar toch, geduldig steken we veilig de weg over voor een ontdekkingstocht rond het "meer van Zutphen".

kanovaren Vispoortgracht Kanovaren - Kanoronde Poort van Zuid - #blauwboek

Aan de waterkant van de Vispoortgracht is het riet nog niet gesneden. Even doorlopen tot aan de stadscamping voor een prima instap. Het is al weer wat jaartjes geleden dat raad en college wordt gevraagd te kijken naar de haal- en betaalbaarheid van onder andere de "Kanoronde Poort van Zuid". Een voor kanovaarders, kleine boten én fluisterboten geschikte verbinding van de Berkelarm met de Vispoortgracht moet een nieuwe vaarroute mogelijk maken. Voor de liefhebber een leuke aanvulling op de bestaande routes vanuit de binnenstad. Een rondvaart van maar liefst 975 meter!

kamperen in de stad Kamperen in de stad - 2 euro per overnachting, van stroom, water en uitzicht voorzien - Let op! Tarief verhoogd per 1-1-2021 naar 12,50 euro per dag - Tussen 22.00 en 06.00 uur zijn op reguliere parkeerplaatsen geen campers toegestaan.

En wat een plek zeg. Hier wakker worden met uitzicht op een historische binnenstad, genieten! Met flink wat nieuwe ontdekkingen op zak peddelen we eind van de middag ons toertje torenstad huiswaarts over de Berkel. Kanoronde Poort van Zuid is voorlopig een utopie. Zeker wanneer over een maand het riet de overstapplaats zal overwoekeren. Maar.. vanaf de juiste startplaats ontdek je de mooiste peddelroutes in Zutphen.