SUP en kanoparadijs Nederland - de mooiste dag- en meerdaagse peddeltochten

In mooiste routes via kanoweb

Uitzoeken en een route onderweg gaan ontdekken vinden we nog steeds het állerleukste aspect aan elke nieuwe peddeltocht die we maken. Zowel in het buitenland als Nederland laten we ons graag verrassen op onze peddeltocht. Een goed bereikbaar start- en eindpunt, de moeilijkheidsgraad en een korte impressie wat er onderweg eventueel te vinden is, is dan vaak genoeg om de mooiste tochten te beleven.

De nieuwste routegids Sup & kanoparadijs Nederland maakt het uitzoeken van een mooie peddelroute in eigen land, zèlfs voor ons, sinds kort nog een stuk eenvoudiger. Wat een gaaf boek zeg!

Sup & kanoparadijs Nederland - Actief, geruisloos en milieuvriendelijk: Met de kano, kajak of sup zie je de mooiste en stilste plekjes van Nederland.

Na enkele korte hoofdstukken over praktische zaken, veiligheid, historie, soorten peddelsporten, materiaal- en peddelkeuze nemen de auteurs Frank van Zwol en Jolanda Linschooten je direct mee naar perfecte instappunten aan het water van de tientallen kort en bondig beschreven dag- en meerdaagse peddeltochten :

De mooiste routes in Nederland

Als het even kan mag wat ons betreft alle relevante informatie op één A-viertje passen wanneer we een nieuwe route gaan ontdekken. Frank en Jolanda maken het ons wel erg gemakkelijk. Inclusief kaartje gaat dat voor de dagtochten zéker lukken. In een handig pictogrammenkader vinden we in één oogopslag alle karakteristieken van de te peddelen tocht. Rondtocht of afvaart, lengte, moeilijkheidsgraad, aantal overdraagpunten en veel meer.

Op een kleine routekaart staan naast begin- en eindpunt, alternatieve start-/stopplekken aangegeven. De korte beschrijving geeft alle ins en outs van de route, zoals de loop, de mogelijkheid om verder te varen of de route in te korten en ook niet onbelangrijk; is de route geschikt voor kano, kajak of SUP.
Speciaal voor suppers bij elke tocht een SUPer-route, een verkorte versie van de beschreven route, goed voor vaak maximaal een uurtje of twee suppen.

Rondje Zuthpen Berkel peddelen tunnel Overwelving Op de Berkel, ons favoriete vaargebied.

SUP & kanoparadijs Nederland, uitgave 2022. Een totaal vernieuwde peddelroutegids boordevol informatie voor zowel de beginnende als de doorgewinterde peddelsporter. Naast alle up-to-date route-informatie ook nog eens tot aan de laatste pagina sfeervol en aansprekend beeldmateriaal. Een gids vol inspiratie om er op uit te trekken. Wij zijn al onderweg en laten ons verrassen! Bestel jouw exemplaar in de webwinkel van Jolanda.