Rondje Cortenoever : Berkel - IJssel en Oekense Beek

In solokano via kanoweb
peddelroutes instappunten en kaarten

Mooi kort rondtoertje. Instappunt, start en eind als gewoon, de vonder aan het Kerkpad. Op gemak door de historische binnenstad waar de schippers in blauw geruite kiel hun boten gereed maken voor de eerste toeristische fluisterrondjes van vandaag.

De ganzen maken plaats en smeren 'm luidruchtig en snel de stad uit. Ratjes in de creepy gewelven onder de Overwelving kruipen terug in het riool wanneer ik stilletjes in 't donker passeer. Ja hoor, de zekering van de stadsverlichting downunder is nog steeds niet vervangen. Gelukkig ken ik de weg.

Overdragen via de drijvende steiger aan de Marspoortstraat en dan richting de vernieuwde IJsselkade waar het weer een drukte van belang is. Even het hek aan de kant (en weer terug). Beneden aan het water is wat glibberig. Er zal hier toch iemand uitglijden zeg.

Met enkele uitvarende toerbootjes mee naar de overkant en dan stroomop richting Cortenoever. Tenminste, tot aan de Cortenoeversebrug. Krib na krib in en weer uit. De een is nog "gemener" dan de ander wanneer ik passeer. Maar ze krijgen mij niet snel uit koers.

Tijd voor koffie en een broodje en een mooi stukje van de Oekense Beek verkennen. Na nog wat kletskoppen met de vissers aan de waterkant wordt het tijd voor 'n afzakkertje retour. IJsselkade, Berkel en dan op gemak thuiskomen.
Weer eens 'n heerlijke solo-trip. Genieten!

Stroomop IJssel door de kribben Stroomop door de kribben richting Cortenoever

Oekense Beek Korte afsteek vv Oekense Beek

Stroomafwaarts IJsselgezicht op Zutphen Stroomafwaarts IJsselgezicht op Zutphen

InZutphen historytellers De IJsselkade is dan mooi geworden maar echt... 6!😲 "InZutphen historytellers" ?? ..