Peddelroutes zonder stuwen

In mooiste routes via kanoweb

Vind ik vanmorgen bij de koffie in m'n koekjestrommel toch wel een vrij opmerkelijke aanvulling op de Top10peddelroutes: "zonder stuwen"

Inderdaad.. wanneer je vanuit de Randstad gezien je peddeltoertje aan de overkant van de IJssel voorbereid, is het goede zaak rekening te houden met overdragingen aan de stuw. Niet te veel en van die te zware spullen mee, wel een karretje dus, best handig ook. Een paar extra handjes om de zware tandemkano te tillen is ook niet verkeerd.

Pauzeplekje aan de cascades Rustmoment aan de waterkant

Het landschap in het Oosten kent nu eenmaal van nature veel hoogteverschil dus is dat gewoon wat vaker overdragen. Maakt het peddelplezier aan deze kant van de IJssel misschien wel des te aantrekkelijker: "Verplichte" rustmomenten aan de waterkant, even lekker picknicken, of gewoonweg genieten van het afwisselende landschap en het geluid van het bruisende water aan de stuw.

Groenlose Slinge spetteren in de winter Voorheen stuwen, nu spetteren over de cascades.

Trouwens veel stuwen zijn de afgelopen jaren verdwenen. Waterstromen meanderen weer als vanouds. Sommige stuwen zijn vispasseerbaar gemaakt en omgetoverd tot leuke spetterplekjes waar je, afhankelijk van de waterafvoer en.. op eigen risico, niet meer hoeft om te dragen.

Wat is eigenlijk jouw favoriete peddelroute zonder stuwen? Laat het eens weten, de mooiste 10 (zonder stuwen) zetten we hieronder.

Peddelroutes op grote kaart