#blog
peddelplezier in sportieve seizoenen

Watersporters verstaan elkaar

In onze beken, vaarten en plassen vind je gelukkig niet snel een dergelijke overdaad aan verkeersborden of regelgeving zoals we dat op onze openbare wegen gewend zijn. Watersporters houden blijkbaar beter rekening met elkaar dan de gemiddelde weggebruiker.

... Lees verder: Watersporters verstaan elkaar


Twitterhut tussen Weerribben en Wieden

Vanuit de stalen vogeluitkijk aan de Ingenieur Lutijnweg in Wetering Oost volgen we na menig kanotoertje in de Weerribben sinds enkele jaren een ware metamorfose. Afgelopen week weer eens even de tijd genomen om de trappen van de Twitterhut te beklimmen. De vele graafmachines en vrachtwagens zijn inmiddels elders "op klus". In tegenstelling tot alle rumoer momenteel op twitter: "Verdient Weerribben-Wieden volgens jou de titel ‘Mooiste Natuurgebied van Nederland’?" is de rust in dit gebied teruggekeerd en neemt de natuur hier het èchte werk over!

kanovaren weerribben wieden

... Lees verder: Twitterhut tussen Weerribben en Wieden


Altijd een warm welkom en weerzien

Even na Hagfors, waar we voor de eerste week van onze kanovakantie flink wat proviand hebben ingeslagen, hangt hoog in de bomen een niet te missen spandoek met de uitnodiging: "Welkom in Tyngsjö.. hèt Zweedse kanocentrum! Een kleine veertig kilometer verder arriveren we op de énige kruising van het knusse dorpje. Op het eerste gezicht zou je het niet vermoeden, maar in de zomer is het hier een komen en gaan van kanovaarders. Experts, beginners, avonturiers, jong en oud. Eenmaal in Tyngsjö geweest raken ze niet meer uitgepraat over hun kano-avonturen.

Kleurrijke lupines als wegwijzer naar het mooie vaargebied

... Lees verder: Altijd een warm welkom en weerzien


Krasse kanok(n)arren

Dat ouwe kanokarretje van ons doet nog steeds goed dienst. Zéker wanneer er weer eens een toertje IJssel - Berkel gepeddeld wordt. Een korte impressie "kanovaren" Bult van Ketjen naar de nieuwe kanostoep aan de Brasseroord. Je "vaart" 'm in omgekeerde richting tijdens het afwisselende Rondje Zutphen.

... Lees verder: Krasse kanok(n)arren


Op hoogwatergolfje naar Zutphen

Eindelijk even wat rust op de weerkaart na al het natuurgeweld van de afgelopen dagen. Tijd voor een heerlijk afzakkertje IJssel vanaf het veerpont Olburgen richting Zutphen. De waterstand op de de IJsselkop zakt met enkele centimeters naar 10.70 meter, terwijl Zutphen Noord een paar centimeters erbij krijgt. Eind van de middag 6.74 meter. Tijdens de kanotocht lijkt het er dan ook op dat ik een hoogwatergolfje mee heb. De stroming in ieder geval

... Lees verder: Op hoogwatergolfje naar Zutphen