#blog
peddelplezier in sportieve seizoenen

Op naar de zomer!

's Nachts koude voeten, maar overdag heerlijk weer. Een uitgelezen weekend om met elkaar de lente in varen. Zet je de klok een uur vooruit, ga je vroeg uit de veren voor alweer een pracht kanotocht, heeft het zonnetje zich verslapen. Maar toch... het is weer eens genieten in de Weerribben!
Op naar de zomer!

Koop jij onze favoriete peddel?

Nee? ... En toch zonder te vragen "gratis winkelen" met o.a. ons beeldmateriaal?.. We leggen even kort uit waarom we daar hélemaal niet happy van worden.

... Lees verder: Koop jij onze favoriete peddel?


Geklutste eieren uit de rode boot

Het picknickbankje aan de Zoekerbrug is bekleed met een dik pak sneeuw. Tsja.. fris is 't ook zo vroeg in de morgen. Snel maar een paar warme sokken aan en de kano afladen. De rest van het gezelschap zal zo wel arriveren. Alles ligt klaar. Mijn solo even in een groen "winterdekje" hijsen, dikke mat onderin. Zo.. tijd voor warme koffie.

... Lees verder: Geklutste eieren uit de rode boot


Rond Sneek Sneekermeer, 27km

Rondtocht, 2 sluizen (of overdragen); Start-eind Jachthaven Sneekerhof, Bangavaart, Zijltjesloot, Sneekertrekvaart, Houkesloot, Sneekermeer.
Ingezonden door: Zeilkanovaarder Koos Winnips

Avontuur en experimenteren op groot water

Sneekermeer en de kanalen; een kanotocht die al een tijd op mijn verlanglijstje staat. Via het achterland naar Sneek en dan over het grotere water van het Sneekermeer terug naar jachthaven Sneekerhof. Helemaal niet gek met westenwind. In de vaarten krijg je wat beschutting van de wind en -als je een zeilkano hebt- hijs je na Sneek het zeil en dobber je lekker terug naar de haven. Misschien niet verstandig, maar met een start tegen de wind in kan je altijd weer omdraaien en.. het verzet de zinnen.

zeilkanovaren friesland Een afwisselende route: Sneek, Sneekermeer, kanalen en slootjes

... Lees verder: Rond Sneek Sneekermeer, 27km


Welkom bij Staatsbosbeheer

Gewoon even lekker genieten van een mooi kanotochtje? Altijd wel een kano voor handen bij de kanovrienden wanneer je toevallig in de Weerribben komt buurten.